Studio Brussel organiseert opnieuw de Warmathon tijdens ‘De Warmste Week’

Studio Brussel organiseert dit jaar opnieuw ‘De Warmste Week’, de week waarin iedereen met een hart zich inzet voor een goed doel naar keuze. De Warmathon is daarin qua warmte een hoogtepunt met duizenden lopers in vijf steden.

Sport Vlaanderen steunt de Warmathon door #sportersbelevenmeer nog meer in de praktijk te brengen. Ze roepen alle clubs op om mee te komen lopen. Maar ze vragen meer dan dat: sporters in heel Vlaanderen worden aangeraden om in de sportoutfit van hun club langs te komen. Hoe meer lopers er opdagen in duikersoutfit, in ballerinapak of met een mountainbike op de rug, hoe liever men het heeft. Daag op en kom je sport en club promoten. Uiteraard vraagt men ook iedereen om foto’s te delen met de hashtag #sportersbelevenmeer. Zo maak je kans om voor de micro van Stijn Vlaeminck alles te kunnen vertellen over jouw club en jouw sport.

De Warmathons vinden in de week voor Kerst elke weekdag plaats van 14 tot 18 uur in de namiddag, op volgende locaties: maandag 18 december: Gent – start en aankomst aan het Kuipke, dinsdag 19 december: Hasselt – start en aankomt op de atletiekpiste in Kiewit, woensdag 20 december: Brussel – start en aankomst aan de voet van het Atomium, donderdag 21 december: Brugge – start en aankomst in het Minnewaterpark, vrijdag 22 december: Antwerpen – start en aankomst in het Stadspark (ingang Rubenslei) en zaterdag 23 december: Leuven – start en aankomst aan het kasteel van Arenberg. Ook het promotieteam van #sportersbelevenmeer zal er elke dag bij zijn.

Wie in Antwerpen meedoet, loopt door het historische stadscentrum.  Online inschrijven is de boodschap en kan tot de dag voor de Warmathon tot en met 23 uur via https://dewarmsteweek.stubru.be.

 Je kan zowel individueel als in groep inschrijven (vanaf tien personen). Indien er nog beschikbare plaatsen zijn kan je ook ter plaatse inschrijven, maar hou dan wel rekening met eventuele wachtrijen. Een deelname aan de Warmathon kost vijftien euro en je steunt hiermee de meer dan 1 000 goede doelen van Music for Life 2017.

Na de loop maakt men de tussenstand van de Warmathon bekend in het centrale Warmathondorp. De site opent om 13 uur en sluit ten laatste om 21 uur. Er zijn kleedkamers ter beschikking op de eventsite in Antwerpen. De site is toegankelijk voor andersvaliden. Aangepast toilet is voorzien.

Omwille van de aanhoudende terreurdreiging vraagt men om zo weinig mogelijk sporttassen mee te brengen naar de site. Breng je toch een tas mee, maak dan bij voorkeur gebruik van een transparante tas. Hou rekening met mogelijke extra controles. Alle sporttassen kunnen worden achtergelaten bij een gratis ‘bewaarplaats sporttassen’ op het centrale plein. Persoonlijke bezittingen moeten in een afgesloten sportzak zitten vooraleer ze kunnen worden achtergelaten. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadigingen of diefstal van materiaal. In de meeste gevallen is het volledige parcours berijdbaar met een rolstoel, als deze is aangepast voor buitenactiviteiten. De ondergronden op de verschillende locaties verschillen van structuur, bijvoorbeeld gras en bosondergrond.

Tekst: Edwin Mariën
Foto: Music for Life