Straks ook Blue-bikes aan stations van Drongen, Merelbeke en Wondelgem

Enige tijd terug waren we aanwezig bij de voorstelling van “Blue Bike” aan het station van Ekeren.  Bewegen is gezondheid en gezondheid is mogelijk dank zij meer bewegen. Laat de auto staan, neem de trein en dan de fiets, een fiets kopen is duur, onderhoud van fiets en hem dan onbewaakt achter laten is een …Dus alternatief! Huur een fiets, ben je bij de gelukkige die met de trein naar het werk gaan, lees dan dit artikel!

27 mei 2021 persbericht stad Gent.

Gent krijgt eind deze zomer drie nieuwe Blue-bikelocaties: aan de NMBS-stations van Drongen, Merelbeke en Wondelgem. Op elke locatie komen acht blauwe deelfietsen, en dat aantal zal met de vraag meegroeien. Gent telt de meeste Blue-bikeritten en Blue-bikeleden van België.

 

 

 

Laatste kilometers

De blauwe deelfietsen geven trein- en busreizigers meer vrijheid en flexibiliteit om de laatste kilometers van het station of mobipunt naar de eindbestemming af te leggen. Zo wordt de keuze voor het openbaar vervoer een pak aantrekkelijker. Er stonden al Blue-bikes op twee locaties bij Gent-Sint-Pieters en op één locatie bij Gent-Dampoort, straks staan er dus ook blauwe deelfietsen aan de stations van Drongen, Merelbeke en Wondelgem.

De Blue-bikes zijn in Gent een enorm succes. Het was dus logisch om voor extra exemplaren te zorgen aan andere stations. Nu kunnen ook pendelaars die stoppen in Merelbeke, Wondelgem en Drongen ze gebruiken. Ze zijn een fantastisch middel om die laatste kilometers af te leggen.Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Succesverhaal

Al sinds de opstart van het deelsysteem in 2011 zijn de Blue-bikes in Gent beschikbaar, en ze worden steeds populairder. In niet-coronajaar 2019 groeide het aantal Blue-bikeritten met 40 procent tot in totaal 37.000 ritten. Gent is daarmee de stad met de meeste Blue-bikeritten in België. De Arteveldestad telt ook het hoogste aantal abonnementen. De Fietsambassade, een sociaal tewerkstellingsinitiatief, staat in Gent in voor het onderhoud van de blauwe deelfietsen.

Blue-bike werd in 2011 opgericht door de NMBS en Fiets&Werk en telt ondertussen meer dan 70 locaties. Met een lidmaatschap hebben Blue-bikeleden niet alleen in Gent een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België.

Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 70 locaties in heel België een fiets ontlenen. Zo maakt Blue-bike als deel van de keten in combimobiliteit de keuze voor het openbaar vervoer ook aantrekkelijker.

Anne Coppens, algemeen directeur van Blue-mobility