Sterkste Belgische delegatie ooit op WK Waterski Racing in Vichy

ANTWERPEN – De Internationale WaterskiFederatie (IWWF) organiseert om de twee jaar het Wereldkampioenschap Waterski Racing. Dit jaar is Frankrijk aangewezen als organiserend land. Patrice Martin, voorzitter van de Franse federatie van Waterski en Wakeboard, heeft de Nautic Club de Vichy gekozen om de organisatie te verzekeren. De competitie loopt van zaterdag 7 tot zondag 15 september op het Vichy-meer en bestaat uit vier ronden: op zondag, dinsdag, donderdag en zaterdag (telkens vier races per dag) en met trainingen op de tussenliggende dagen.

Op vrijdag 6 september begint het circus te draaien en volgt er een eerste captains-meeting. Op zaterdag worden de 47 boten gecontroleerd. Nadien volgen de officiële trainingen en daarna de gebruikelijke parade door de stad en ontvangst op het stadhuis van Vichy. Daar gebeurt de officiële opening van het kampioenschap.

Zondag 8 september is de eerste wedstrijddag, die begint met de verplichte controle van alle deelnemers en officials. Om 11uur komen de Ladies F1 & F2 aan de slag gedurende 45 minuten en één ronde, gevolgd door de Junior Boys & Girls (om 13u30, voor 30 minuten en één ronde ). De Koningsklasse F1 en F2 Men volgen om 16 uur voor één uur en één ronde wedstrijd. De andere wedstrijddagen zijn 10, 12 en 14 september. Het wordt een zware dobber voor de atleten. Gedurende een volle week moeten ze alles geven met telkens slechts één dag om te bekomen. België is goed vertegenwoordigd. Het team staat onder leiding van captain Dominique Gathy en manager Annelies Kenes, die wordt bijgestaan door coach, trainer en kinesist Hans Van Alphen (de beste tienkamper die België ooi kende). Team Belgium staat scherp. Vermoedelijk is het de sterkste delegatie ooit.

Bij de Junior Girls start de vijftienjarige Aurélie Spelter uit Deurne. Zij werd derde op de Eurokids B en komt uit voor het Vierselse team ‘Cool Runnings’. Junior Boys kent een volledige bezitting met de veertienjarige Europese kampioen Eurokids-B, Kobe Verbraecken, uit Westerlo, met Team Black & White., Lenz Everaert (vijftien) uit Hamme – die met team Wet’n Wild tweede werd bij de eurokids-B op het laatste EK- en de zeventienjarige Yanick Fastré uit Beringen met team Black Jack.

In dames F1 treedt team Diamond Bulls met Frank Meirsman op de voorgrond met de Grobbendonkse Sarah Verbeeck die speciaal voor dit WK de overgang maakt van F2 naar F1. Vicky Leysen, uit Herenthout, wil iedereen verbazen door te starten achter de Australische boot van regerend wereldkampioen F1 men Ben Gulley. In dames F2 zit heel wat potentieel, ondanks het wegvallen van Europese kampioene Thanée Ennekens na haar val in de Race of Nations. De Europese nummer twee, Sylvia De Spiegeleire, uit Machelen, met team Chaos – Kamikaze, treedt aan net als Black Jack Demi Fobelets (derde op het EK) uit Beringen.

In heren F2 wordt strijd verwacht tussen de gebroeders De Wachter uit Westerlo. Alexander zal achter zijn vast team Renegate starten, maar Frédéric gaat achter Black Jack, nadat Marc Mossiat moest afhaken. Melseelse Steven Van Gaeveren werd vierde op het WK F1 in Seattle. Dat was zonder zijn gebruikelijke Bernico-team. Maar Dave Vansteelant, uit Grobbendonk, wil met team Diamond Bulls opnieuw bewijzen dat het EK 2014 geen verrassing was. Hasselaar Tim Lisens ( Axion) is de man die roet in het eten wil gooien. (EM/ Foto Waterski Vlaanderen)

 

Pin It on Pinterest