A1A3EdwinZwemmen

Stad denkt eraan om – indien nodig – meer zwemmers toe te laten in het Bonapartedok

ANTWERPEN – De voorbije dagen kenden we de eerste van veertien zwemweekends in het Bonapartedok.

Tot en met 14 septemer kan er elke zaterdag en zondag gratis gezwommen worden van 12 uur tot 19.30 uur in blokken van een halfuur.

Stijn De Rooster (N-VA), schepen voor sport. ‘Momenteel mogen 100 mensen tegelijkertijd zwemmen. Het zou kunnen dat we dat nog gaan opschalen naar 150 per halfuur.

‘Vorig jaar kon er ook al gezwommen worden onder de naam ‘Zalige zwemdagen’ in samenwerking met Outdoor Swimming en Waterland vzw.’

‘Zij hebben toen te kennen gegeven om de samenwerking niet meer verder te willen zetten. Wij hadden de ambitie om één en ander op te schalen, dus zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe partner.’

‘We hebben een bestek in de markt gezet. Sportoase, onze vaste partner voor de uitbating van twee zwembaden in de stad (Groot Schijn en de Veldstraat) is mee op de kar gesprongen.’

‘We zijn daar tevreden mee. Het is een partner die wij kennen. Dat maakt de samenwerking  meteen al iets makkelijker. Zij zijn ook zeer geïnteresseerd in het onderzoeken van het openwaterzwemmen.’

‘De eerste twee dagen liggen achter de rug. We mogen dit een succes noemen Het was nog geen overrompeling.’

‘We zaten op ongeveer 60 procent bezettingsgraad. Er zijn 1 641 zwemmers langs geweest, ongeveer gelijk verdeeld over zaterdag en zondag.’

‘Zaterdag was het weer niet schitterend maar het is ook geen echte vakantieperiode.  Veel jongeren studeren nog. Dankzij de media-aandacht zal het aantal zwemmers nog wel toenemen.’

‘Ik heb heel veel tevreden en enthousiaste mensen gezien. Dit moeten we blijven doen. Het komt de beleving tijdens de zomermaanden in de stad ten goede.’

‘Mensen blijven langer hangen in de horeca in de buurt. Daar is het dus ook goed voor. Er waren geen interventies nodig of andere noemenswaardige problemen te melden.’

Edwin MARIËN

Foto’s Marc DEMARTIN

Views: 80

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more