Sportlaureaten Hoboken 2019

Een fotortage van onze fotograaf Georges Peeters.

tekst en info van

 

Trofeeën voor Hobokense sportlaureaten

 

Woensdag 20 februari  werden de prijzen uitgereikt voor de Hobokense sportlaureaten van 2019. 50 laureaten ontvingen een trofee. De hoofdprijzen gingen naar BMX-talent Sanne Lumbeeck, de handballers van Sasja U14, speerwerpster Magda Franckx en tafeltennisclub SOKAH. De laureaten komen uit 15 verschillende sportdisciplines en 21 clubs.  Carine Leys, districtsschepen voor sport: “In de afgelopen kwarteeuw reikten we meer dan 1000 trofeeën uit. Een bewijs dat we een sportief district zijn! De Hobokense jeugdsporters verdienen ook dit jaar een dikke pluim. Onze jongste sporter is nog maar 5 jaar.” Na de uitreiking van de trofeeën aan alle laureaten werd bekendgemaakt wie de hoofdtrofeeën van Talent, Jeugdteam, Master, Team en Sportprestatie 2019 wonnen. Zij kregen naast hun onderscheiding ook een waardebon van 100 euro mee.

  • Individueel Talent 2019

Sanne Lumbeeck is 12 jaar en een veelbelovend BMX-ster. Zij schitterde in 2019 onder meer als vice-Europees kampioen, Belgisch en Vlaams kampioen. Op het Wereldkampioenschap in Zolder werd ze dertiende.

  • Jeugdteam 2019

De handballers van Sasja U14 wonnen 4 hoofdprijzen. Ze werden kampioen van Vlaanderen, kampioen Antwerpen en Vlaams-Brabant, wonnen de Beker van Antwerpen en Vlaams-Brabant én werden Belgisch kampioen.

  • Master 2019

Magda Franckx (73) blijft in het atletiek verbazen. Zo won ze de zilveren medaille op de European Master Games in Italië en werd Vlaams en Belgisch kampioen.

  • Team 2019

SOKAH tafeltennisclub was dé sportploeg van 2019 in Hoboken. Ze werden vice-kampioen van België en wonnen de Beker van Antwerpen en van Vlaanderen. Tevens speelden ze de finale om de Beker van België. Op Europees vlak bereikten ze als eerste Vlaamse club ooit de kwartfinale in de Europabeker ETTU Cup 2018-2019.

Meer info over dit persbericht:

Stefan Hameau, tel. 03 338 30 66, stefan.hameau@antwerpen.be

Verantwoordelijke districtsschepen: Carine Leys, districtsschepen voor sport