Sportlaureaten Hoboken 2017

Op woensdag 7 maart vierden het district en de districtssportraad Hoboken voor de 23ste keer de sportlaureaten van het jaar. 59 laureaten kwamen in aanmerking voor een trofee en tegelijkertijd werden er 5 trofeeën voor sportverdienste uitgereikt.

Georges Peeters

Op de sfeervolle avond in kasteel Sorghvliedt waren 20 sporttakken vertegenwoordigd. De sporters kwamen uit 27 verschillende sportclubs.

Na de uitreiking van de trofeeën met interviews door Erwin Van den Sande, eindredacteur van Sportweekend, werd bekendgemaakt wie van de genomineerden de hoofdtrofeeën van Talent, Team, Jeugdteam, Master en Sportprestatie 2017 kregen. Deze onderscheidingen houden niet alleen de trofee in maar ook een waardebon van 100 euro.

· Individueel Talent 2017 werd Sanne Lumbeeck. Deze BMX-ster van 10 jaar behaalde de vijfde plaats in de finale van het Wereldkampioenschap en de halve finale in het Europees Kampioenschap.

· De trofee voor Jeugdteam 2017 ging naar de Sasja handbalwelpen. Zij werden kampioen én wonnen de beker van de regio Antwerpen en Vlaams-Brabant.

· Walter Packolet werd uitgeroepen tot Master 2017. De ultraloper blinkt uit in wedstrijden in binnenland en buitenland. Zo won hij onder meer de Marathon Des Sables in Peru, een wedstrijd over 6 dagen met een afstand van 250 kilometer.

· Team 2017 werd tafeltennisclub SOKAH. Met de overwinning in de beker van Antwerpen, de Beker van Vlaanderen en een plaats in de halve finale van de Beker van België kon het seizoen voor hen niet meer stuk. Daar bovenop behaalden ze de derde plaats in de Superdivisie en de kampioenstitel in de eerste nationale. Klap op de vuurpijl was de schitterende Europese campagne waarbij de kwartfinale werd bereikt.

· De Sportprestatie 2017 was weggelegd voor Kirsten Umans. Zij werd provinciaal kampioen in het speerwerpen. Daarnaast haalde ze talrijke medailles in internationale wedstrijden. Ze gooide ook de vijfde beste Belgische jaarprestatie met 43,16 meter.

 

Foto’s: Georges Peeters