District Berchem viert zijn sportlaureaten 2017

Elke gemeente die zichzelf sportvriendelijk wil noemen, doet het en wel degelijk jaarlijks.Naargelang de gemeente of stad gaan ze dit ook meer of minder promoten naar de buitenwereld toe. Een vaste waarde voor ons magazine zijn Berchem, Antwerpen, Merksem, Deurne.

Sport is belangrijk, voor jong en minder jong en mensen even in de “kijker” zetten is altijd even een bijkomende motivatie om te blijven sporten. Sinds enkele jaren zijn ze ‘ontdekt’: de G-Sporter of, we blijven herhalen, mensen met een extra gave. Ondanks hun beperking geven ze niet op en naast arbeid ‘ten brode’ gaan ze ook dagelijks en meestal op eigen kosten sporten. Ze worden beloond met een beker, een schouderklop en enkelen kunnen zelfs naar het buitenland, maar ook meestal op eigen kosten.

Op vrijdag 16 maart was onze redacteur-fotograaf aanwezig om de sportkampioenen 2017 te vieren voor het district Berchem. Onder de noemer ‘Iedereen Kampioen’ worden 18 individuele sporters en 6 ploegen in de bloemetjes gezet. Naast de genomineerden was ook hier de pers aanwezig. Dus wij zijn ook gaan kijken en fotograferen. Louis Cloots en Noam Patel leverden sterke internationale prestaties, respectievelijk in jiujitsu en in acrogym. Voetbalclub Berchem Sport werd kampioen en promoveerde naar de Eerste klasse Amateurs. Vele andere individuele sporters en teams vielen in de prijzen en de Berchemse G-sporters kwamen huiswaarts met prachtige resultaten. Tijdens de viering worden ook enkele niet-alledaagse prestaties in de kijker gezet. Zo liep Berchemnaar Peter Deruyter mee in de Dodentocht, ondanks een ernstige longaandoening. Ook Lea Loquet verdient sportieve lof, want zij is al 90 jaar onafgebroken lid van wandelvereniging ATB De Natuurvrienden Berchem. Tot slot huldigt het district ook nog de deelnemers aan Start to run en Start to swim 2017.

Het geheel werd deskundig aan elkaar gepraat door Erwin Van den Sande, eindredacteur van VRT Sporza. Hij nam dan ook de leiding om de gevierden mooi op de foto te laten zetten. Zoals steeds zien we ook veel gekende en bekende gezichten.

Tekst: Marc Demartin
Foto’s: Georges Peeters

Pin It on Pinterest