Appelbollenloop 10 januari 2021 (Ekeren)

Maandag 11 januari is het “verloren maandag” of minder bekend “verzworen maandag” elk jaar de eerste maandag na driekoningen. Bakkers en beenhouwers zijn sluw en slim. Op driekoningen is er de taart, daarin zit een boon; hij of zij die de boon heeft, is koning of koningin.  Ook tandartsen kunnen hier zaken doen, al meerdere hebben hun tand stukgebeten op de boon, dit terzijde.

Verloren maandag is het de dag van worstenbrood en voor de zoete bekken de appelbol. Van het worstenbrood zijn verschillenden versies verkrijgbaar niet enkel in grote maar ook in smaak. Enkel of dubbel worst, met krieken en zelfs met wiltoof.

Ekeren (Antwerpen) Marc Demartin

Als je wil eten moet je eerst sporten en Ekeren (Antwerpen) had dus een wandelzoektocht, maar ook een extra loop- en/of wandeling van 2 tot 10 kilometer. Bij aankomst kregen de deelnemers een warme appelbol. Een kleine 100 inschrijvingen mochten lekker snoepen, ook het weer was gunstig gezind, fris maar zonnig. Wij hadden enkele foto’s.


 

 

Vrijdag 8 januari 2021  heeft Sporting A met de enthousiaste medewerking van stedelijke basisschool Kosmos de Antwan-wandelquiz gelanceerd in vier Antwerpse parken. Zo wil de stad gezinnen op een leuke en laagdrempelige manier aan het bewegen krijgen of houden in deze coronatijden. Met de lancering bij het begin van een nieuw jaar speelt de stad ook in op de goede voornemens van veel Antwerpenaars om meer te bewegen.

Jelle Bryssinck, tel. 0495 80 15 47, jelle.bryssinck@antwerpen.be

Verantwoordelijke schepen: Peter Wouters, schepen voor sport

Sporting A wil zoveel mogelijk Antwerpenaars in beweging krijgen en houden. In deze coronatijden is dat een nog grotere uitdaging en wordt de focus gelegd op laagdrempelige activiteiten, zoals wandelen. Vanaf vandaag tot het einde van de krokusvakantie kunnen gezinnen in vier parken in de districten Antwerpen, Deurne, Ekeren en Hoboken hun wandelbenen en sportieve kennis testen tijdens de Antwan-wandelquiz. Op de uitgestippelde wandelroute komen de sportievelingen 12 borden tegen met daarop telkens een toffe sportvraag met Sporting A-mascotte Antwan in de hoofdrol. Elk juist antwoord levert een letter op en met die letters kunnen ze aan het einde van de wandeling een inspirerende boodschap vormen.

Extra plezier dankzij AntwanGo-app

Antwan is de immer sympathieke en sportieve mascotte van Sporting A die de jongste Antwerpenaars warm maakt voor sport en beweging. Hij zag het levenslicht in 2019 en maakt sindsdien zijn opwachting op de sportkampen en andere activiteiten voor de Antwerpse jeugd. Sporting A zet volop in op de beweegdoelstelling voor Antwerpse kinderen en jongeren en wil Antwan via verschillende kanalen nog meer tot in de leefwereld van kinderen brengen. En daarvoor gaat het ook de innovatieve toer op. Zo kunnen Antwerpenaars met een smartphone de Antwan-wandelquiz via digitale weg een extra dimensie geven. Via de AntwanGo-app, kunnen ze meteen de quizvragen beantwoorden tijdens de wandeling én op het einde een leuke foto maken met Antwan in Augmented Reality (AR).

Goede voornemens én coronaproof 

Het begin van 2021 brengt net zoals elk jaar heel wat goede voornemens met zich mee. En op dat lijstje staat ergens bovenaan traditiegetrouw ‘meer bewegen’ bij veel Antwerpenaars. Bovendien is wandelen een heel laagdrempelige sportactiviteit waarbij je, mits het respecteren van de geldende maatregelen, volledig coronaveilig op pad kan. Dat maakt de Antwan-wandelquiz de ideale actieve gezinsuitstap deze eerste twee maanden van het nieuwe jaar.    

Schepen voor sport Peter Wouters: “In 2020 trokken we massaal onze wandelschoenen aan en (her)ontdekten we samen met onze bubbel onze wijken en parken. Ook in het nieuwe jaar draagt Sporting A graag een steentje bij tot wandelstimulering en tot het promoten van gezinssport. Bovendien hebben we met onze mascotte Antwan voor de kids de ideale gids en gangmaker in huis. Jong geleerd is oud gedaan. Een leven lang sporten en bewegen begint bij kinderen. Wie beweegt, stimuleert ook de hersenactiviteit, en met deze sportieve en educatieve Antwan-wandelquiz doen we daar nog een schepje bovenop en maken we van onze kinderen wandelende sportencyclopedieën.”


 

Antwan-wandelquiz – Praktisch

einde persbericht

Vrijdag 8 januari 2021