Sportief manager Sam Cornelis en coach Alain Dardenne maken werk van samenstelling nieuwe ploeg

“Het gaat de goede kant op”

Topvolley Callant Antwerpen leek enkele maanden geleden op sterven na dood. Met de steun van de stad Antwerpen en een stevige financiële injectie vanuit het bedrijfsleven werd het voortbestaan van de club alsnog verzekerd. 

De noodkreet die door de club op het einde van het vorige seizoen werd geslaakt, heeft toch wel wat gehoor gekregen, want nadien kwam alles in een stroomversnelling terecht. De inbreng van enkele maritieme bedrijven en de toegezegde steun van de stad Antwerpen zorgden ervoor dat het voortbestaan van de club werd verzekerd.

Het verlengen van het contract van succescoach Alain Dardenne was een eerste sportief geslaagde zet. Vooral omdat hij samen met sportief manager Sam Cornelis het duo achter de schermen was dat ervoor zorgde dat Topvolley Antwerpen twee seizoenen op rij met beperkte middelen zeer succesvolle resultaten neerzette. 

“De financiële onzekerheid zorgde ervoor dat we pas vrij laat en met een zeer beperkt budget aan ons huiswerk voor komend seizoen konden beginnen. Enkele opportuniteiten op de Belgische transfermarkt gingen zo aan onze neus voorbij”, zegt sportief manager Sam Cornelis. “We waren eigenlijk rond met enkele belangrijke spelers uit de Euromillions League, maar door de financiële onzekerheid sprongen de onderhandelingen af. Jammer, want anders hadden we opnieuw een meer dan degelijk team op poten kunnen zetten. Nu moesten we noodgedwongen onze focus op het buitenland richten.”

Toch lijkt het duo Dardenne-Cornelis erin te slagen een degelijk team in elkaar te knutselen.

“Het gaat inderdaad de goede kant uit”, weet coach Alain Dardenne. “Een deel van het huiswerk is gemaakt. De onderhandelingen met enkele spelers verlopen vlot. Het is alleen nog wachten op het fiat van de mensen van de cvba-so Antwerp Volley Invest (de financiële verantwoordelijken van de club die hun handtekening moeten zetten onder de afgesproken contracten, red.)”, aldus Alain Dardenne, die positief naar de toekomst kijkt en volop bezig is met de voorbereiding op komend seizoen.

“We starten de trainingen op 14 augustus. Dan hebben we zes weken om klaar te zijn voor de openingswedstrijd tegen Maaseik. Dat is een wedstrijd waarin in principe niets moet. Wat maakt dat we eigenlijk nog een extra week hebben om alles in elkaar te laten passen. Krap, maar het kan

Tekst: Marcel Bernaerts
Foto: Marc Demartin

Pin It on Pinterest