Spektakel op Fight Night in Roosdaal

Vrijdag 27 juni 2018 stond het laatste boks evenement van dit seizoen op de agenda. Inrichter Ezzedine Lagouine mag tevreden zijn. Dit alles vond plaats in Belleheide Center in Pamel-Roosdaal.

15 kampen (9 amateurs en 6 profkampen) stonden op de agenda en we zagen mooie wedstrijden die gesmaakt werden door het talrijk opgekomen publiek. Bij de profs waren de overwinningen voor wereldkampioene Femke Hermans, Meriton Karaxha en Ryad Merhi. De Oost-Vlaming Kevin Vanderheyden verdedigde zijn Vlaamse titel en kon deze na een spannende wedstrijd ook behouden.

‘Dé man waarvoor iedereen naar Roosdaal is afgezakt, is de 24-jarige Bilal Laggoune. Laggoune is de rijzende ster van het Belgische boksen. Hij is de nummer 14 van de wereld in de WBC, de grootste en meest prestigieuze boksbond ter wereld én is na 22 profkampen nog steeds ongeslagen. Bij winst tegen zijn Franse tegenstander staat hij op 2 kampen van een duel om de wereldtitel.

Ninovieter Bilal kan rekenen op de steun van het publiek, maar hij ziet af tegen de Fransman. Laggoune weigert te plooien en dwingt Ngumbu tot een slijtageslag. De jury kiest uiteindelijk de kant van Ngumbu die het haalt op punten. Een anti-climax. “Het is mijn eerste dat ik verloren heb nu. We wisten dat het hard ging zijn, we wisten dat het niet makkelijk ging zijn. Ik vind het niet verdiend dat hij gewonnen heeft, maar ja, iedereen zijn mening erover”, klinkt het ontgoocheld bij Laggoune.'(bron Ring TV)

De organisatie was alweer een topper. Onze fotograaf stond weer op een goede plaats om de wedstrijden voor het nageslacht en de supporters vast te leggen op de gevoelige plaat. Nu digitaal maar daarom ook zeker niet eenvoudig om een knap fotoboek samen te stellen. U kunt genieten via onze link naar het fotoboek.

 

 

Tekst – Marc Demartin

Foto’s: Eric  T’Kindt