Spannend wandelen met de Vossenstrekenapp

Vanaf 3 april 2021, kan je ook op pad in Hof ter Linden in Edegem!

Wandelen is het voorbije jaar spectaculair populairder geworden. Terecht! En het kan nog leuker. Neem je gezin mee op pad met de gratis wandelapp Vossenstreken. Verken erfgoedparels en groene plekken in je omgeving. Onderweg vertelt buitenbaas Robin geheimen over het landschap en kan je badges verdienen door korte gekke opdrachten te doen. De routes van ongeveer 3,5 kilometer zijn ideaal voor families.

Trek naar buiten en leer van alles over bomen, kriebelbeestjes of vogels. Onderweg pik je ook wat lokale geschiedenis op. Vossenstreken is een superleuke wandelapp voor de hele familie met verrassende routes. Voorkennis over de natuur is niet nodig: iedereen kan meedoen. Er zijn opdrachten voor diegene in het gezelschap die het beste kan voelen, horen of kijken, voor de langste of degene die het beste kan organiseren… 

Op pad met Robin

Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, legt uit: “Voor de ontwikkeling van de app werkte Kempens Landschap samen met de Nederlandse partners Natuurmuseum Brabant en Brabants Landschap. Vossenstreken wil gezinnen meer in contact brengen met de natuur. Er zijn al zo’n veertig routes online en er komen er dit jaar nog bij. In alle routes komt één centraal figuur terug: buitenbaas Robin. Hij is de virtuele natuurbeheerder van alle gebieden waar de wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarmee heeft hij zoveel werk, dat hij wel wat hulp kan gebruiken. Normaal gezien willen we met de app mensen overtuigen om de landsgrens over te steken en mooie gebieden te ontdekken in Noord-Brabant. Dat is momenteel uiteraard even niet mogelijk, maar ook dichter bij huis kan je op ontdekking gaan met de app.”

Meer info:
www.vossenstrekenapp.com

Vossenstreken is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

reportage : copyright Stéphanie Rul en Bart van Overbeeke