Slijk regen en motors..

We gaan verder in editie 93

Eric T’Kindt is een van onze vaste sidk fotografen en wil zijn prachtige foto’s met u delen. 

Het zijn dan ook pracht foto’s van sporten die enkel in gespecialiseerde magazines te kijk zijn en dus ook in os magazine en onze website. In de fotoreportage zien we ook zeer mooie foto’s maar ook grote prestaties van enerzijds de motor/Quads het machine en anderzijds de rijder/bestuurder 

 

We noteren 17 en 18 september 2002 en de activiteiten vonden plaats in Bouchoutstraat, 1760 Roosdaal, België op en rond de Heideberg te Pamel en dat kan je vinden tussen Aalst en Ninove een aantal kilometers verwijderd van Brussel. In editie 82 hadden we aandacht aan deze sport en mocht u al genieten van het fotoboek. De weersomstandigheden waren zeer ongunstig met gevolg dat er minder sporters aanwezig waren. Het zijn dure toestellen en veel slijk en water zijn ongunstig voor uw mooi vervoermiddel. Dan nog te zwijgen over de toestand van het parcoours. 

In editie 93 gaan we trachten meer info te geven over deze sporten. Als we de foto’s bekijken dan zien we moto’s en Quad. 

Jeugd en minder jong wagen zich op hun voertuig door regen, wind en slijk. Het geeft spectaculaire beelden, helaas zijn er geen beelden na de hoognodige douche. Een douche voor de sporter maar ook het voertuig was broodnodig toe aan een waterspoeling om veel schade te voorkomen. 

Het seizoen loopt dan op zijn laatste beentjes en dat betekent dat de finale’s van het Kampioenschap 2022 op het programma staan. De ideale locatie om die diverse kampioenen te kronen is het heuvel- en spektakelcircuit van de Heideberg te Pamel. Het technische circuit, met zijn grote hoogteverschillen is mooi overzichtelijk en trekt ieder jaar opnieuw mening crossliefhebber aan die zijn sporthart sneller kan laten slaan. 
M.C. De Willemsvrienden, al meer dan 20 jaar gekend in de streek om zijn perfecte organisaties, laat niets aan het toeval over en is er klaar voor om de massa piloten en toeschouwers te ontvangen die ieder jaar nog in aantal groeien … 
Zaterdag stond in het teken van de jeugd. VJMO, de Vlaamse Jeugd Motorcrossfederatie, starte zijn programma om 8u30 met de trainingen en tijdstrainingen gevolgd door 14 reeksen voor de jeugdige crossers tussen de leeftijd van 6 en 15 jaar. De moeite om mee te maken … want ook daar worden de kampioenen anno 2022 gekroond. 

Hoofdbrok van het weekend was natuurlijk de zondag als de MCLB, of de Motor Cross Liefhebbers Bond het startsein gaf voor een dag vol spanning en spektakel van het hoogste niveau. De zenuwen waren gespannen want er stonden een aantal finales van het Nationaal MCLB Kampioenschap op het programma.