Slalomkaravaan verhuist naar Limburg

Slalom is bij uitstek een zomerdiscipline. Na de aftrap in Kuurne, begin april, barst het korte slalomseizoen nu volop los. Twee weken na Landen slaan de deelnemers de tenten op in Zonhoven.

Vorig seizoen werd het een zege voor Jörgen Draelants, na een gevecht met Bernard Wilmet, Dominique Van Kerckhove, Frederik Declercq en Bart Lenaerts. Van deze kopgroep staat enkel Bernard Wilmet en de Peugeot 104 nog op de deelnemerslijst. Maar de ASAF-rijder pakt geen VAS punten en dus moeten we de titelstrijd elders gaan zoeken.

Bij Dirk Smets bijvoorbeeld. Voor de tweede maal meldt de Truienaar zich aan met de Mini zonder de aanwezigheid van serviceman Albert Draelants. Voor het tweede weekend op rij zal Dirk zelf de nodige interventies doen. Om hem van de zege te houden moeten we kijken in de richting van de Suffeleers clan, met Jelrik op de Suzuki Capuccino en Jornt op de Peugot 106. Beiden staan nog niet op de inschrijvingslijst (die nog maar 25 deelnemers telt), maar er kan verwacht worden dat zij zich nog aanmelden. Net als Jurgen Ribbens wellicht, met de VW Polo een reële kanshebber. Ook van Jos Bronkart en de Renault Clio is er nog geen spoor, maar ook hij zal wellicht nog verschijnen. En in Landen toonde Philip Van Stiphout eveneens dat de Mini “Stip” nu perfect op orde staat en zich kan meten met de podiumgangers.

De voorlopige inschrijvingslijst herbergt wat vreemde eenden in de bijt. Althans wat slalom betreft. Zonhoven ligt in de Vlaams-Nederlandse “rallycross valley”, die zich uitstrekt van Maasmechelen over Valkens- waard tot Arendonk. Bijgevolg zien we enkele rallycrossers op het slalomparcours, zoals Luc Maris met een BMW en Bram Schepens, op Peugeot 106.

Verder zijn er uiteraard de traditionele duels in de diverse klassen, met een drukbezette klasse 9. En we krijgen bij de standaardwagens alweer een klassiek “klasse 1” duel nu Patrick Becarren (Autobianchi A112) en Bernard Sleypenn (Fiat Cinquecento) beiden aan de start staan.

Zondag 6 mei beginnen de wagens om 11u aan hun eerste reeks op het Industrieterrein De Waerde. Het wedstrijdcentrum ligt bij Carrosserie Vannijlen, in de Senator A.Jeurissenlaan 1037 te Zonhoven. Er zullen drie of vier reeksen worden gereden en 30 minuten na de afloop van de laatste reeks zal de uitslag vaststaan. Het parcours is eenvoudig te bereiken langs de E314, waar men vanaf uitrit 29 de richting “Hasselt” kiest. Daarna de pijlen “SLALOM” volgen.

Contact       Bienstman Didier – 0496-609882 didier.lisette.bienstman@gmail.com www.nrtrommelke.be

Tekst: VAS
Foto: Jeff Moons