Sfeerverlichting maakt Deurnese winteravonden minder donker

 

Tekst – Pers Deurne

Foto – copyright: Sigrid Spinnox

Het district Deurne wil tijdens de eindejaarsperiode massaal inzetten op sfeerverlichting op diverse locaties in het district, omdat de roep om licht en warmte nog nooit zo groot is geweest als in het afgelopen coronajaar. Op deze manier zorgt het district zelf voor een sfeervolle feestperiode voor iedereen. Het roept alle inwoners ook op om van Deurne een ‘lichtpunt’ te maken.

Volgende locaties fonkelen net dat tikkeltje meer tot en met half januari:

  • Hooftvunderlei (t.h.v. het districtshuis)
  • Frank Craeybeckxlaan
  • Turnhoutsebaan
  • Herentalsebaan
  • Florent Pauwelslei  (t.h.v. A.Z. Monica)
  • Wim Saerensplein
  • Gallifortlei
copyright: Sigrid Spinnox

De eerste vier locaties maken gebruik van zuinige ledverlichting op basis van zonne-energie. Deurne maakt hiermee een bewuste keuze voor een duurzaam en ecologisch alternatief. Dankzij een ingebouwde batterij en zonnepaneel kan de kerstverlichting gemakkelijk tot ruim na Nieuwjaar onze straten feestelijk verlichten.

Winterpakketten verlichten 6 000 huizen

Intussen loopt ook de verdeling van de 6 000 winterpakketten als een sneltrein. In deze pakketten vinden bewoners o.a. een bakmix, raamstiften en een glazen bokaal met enkele theelichtjes. Ze kunnen deze bokaal versieren en op de stoep, vensterbank, terras of voor hun raam zetten. Foto’s hiervan delen ze op social media met de hashtag #deesisweldeurne.

“Warmte en licht zijn symbool voor leven en gezelligheid. Uit naam van het voltallige districtscollege wil ik graag een oproep doen aan elke inwoner van Deurne om licht en warmte te brengen in onze buurten en hun straat om te toveren tot een ‘lichtjesstraat’ . Op die manier laten we zien dat we in Deurne aan elkaar denken en solidair zijn met elkaar.” daagt Philip Van Acker, districtsschepen voor feestelijkheden, elke Deurnaar uit.

copyright: Sigrid Spinnox

Antwerpse Lichtjes

Om de wintermaanden een warme uitstraling te geven en Antwerpenaars een hart onder de riem te steken, stak de stad Antwerpen de kerstverlichting al vroeger aan. Ze lanceerde ook een warme oproep naar haar bewoners om mee te doen en Antwerpen te laten schitteren als nooit tevoren: versier je gevel met lichtjes of zet lichtjes voor het raam. Door mee te doen, tonen bewoners meteen ook aan hun buren, familie, vrienden én alle stadsgenoten dat ze aan hen denken. Zo maakt iedereen samen de winter warmer en lichter voor elkaar. Nog beter is het om de lichtjes aan jouw gevel of voor jouw raam ook virtueel te delen op sociale media met de hashtag #AntwerpseLichtjes. Zo kan echt iedereen, ook van op afstand, meegenieten van een magisch verlichte stad. Samen verlichten we de winter.