Seizoensopener in Kuurne op Paasmaandag

De Slalom van Kuurne wordt de opener van het seizoen 2018, en waarschijnlijk de eerste slalom van een nieuw tijdperk. De organisatie van Autostal Hemicuda gaat verder op de ingeslagen weg en nodigt op de slalom ook de rallyrijders uit om van deze discipline te proeven en zo een mogelijke inschrijving te winnen voor de eigen Hemicuda Rally in oktober. 

Het slalomwereldje is nog wat in shock na het plotse verdwijnen van Erik Tastenoy, enkele weken geleden. Hij zal niet enkel gemist worden als deelnemer en kampioen, maar ook als zegsman voor de Autoklub Zavelenborre en als bezieler van de slalomsport in het algemeen. Daarnaast is er voor het eerst sinds zeer lang ook geen Slalom van Oostende meer, traditioneel de seizoensopener einde maart. Maar de werken aan de Vuurtorenwijk zijn nu in een stadium gekomen dat het houden van een wedstrijd er onmogelijk wordt en de AC Seagull organisatie besloot er dan ook meteen een punt achter te zetten. Zo wordt de Slalom van Kuurne de openingsmanche van een seizoen in het onbekende.

Voorlopig staan er 38 inschrijvingen op de lijst. Geen overdonderend aantal. De hamvraag voor 2018 luidt: wie zal er aantreden? Jörgen Draelants zal waarschijnlijk geen kampioenschapscampagne meer volmaken. En zal Dominique Van Kerckhove nog op het appel verschijnen na de desillusie van vorig seizoen? Ook Frederik De Clercq gaf al in het tussenseizoen aan dat hij de slalom even links laat liggen. Hoeveel van de Waalse deelnemers zien we terug nu een “interregionaal” kampioenschap voorlopig nog niet in het verschiet ligt? En waar is Bart Lenaerts, die op 27 maart nog niet op de lijst staat? Vragen, veel vragen…

Enkele routiniers staan al op de deelnemerslijst en zij mogen dan ook meteen als favorieten voor de zege in Kuurne worden aangevinkt. Dirk Smets bijvoorbeeld. Hij komt op de Mini Alora en indien de kleine, rode machine goed werkt, is dat een echte topwagen. Dat weten we ondertussen van het team van Albert Draelants. Maar er is ook Jür- gen Ribbens. Als hij de zenuwen in bedwang houdt dan mag hij tot één van de betere slalommers worden gerekend op de VW Polo. Dan is er nog Jelrik Suffeleers en de Suzuki Capuccino. Het pocket wagentje verraste al meer dan één keer en indien alles goed loopt is deze combinatie zeker bij machte topchrono’s te zetten. Het buitenbeentje? Misschien wel Johan Dewil op de krachtige Opel Kadett Limo. De tweeliter 16-klepper zit dan wel in Divisie 4, buiten kampioenschap, maar dat de machine power te over heeft werd eerder al duidelijk. Verder zal er gewoontegetrouw ook een schare rallyrijders aantreden voor een éénmalig optreden. Opletten toch maar want vorig seizoen bewees regerend Belgisch rallykampioen Vincent Verschueren, met een top-10 finish, toch maar dat hij de slalomdiscipli- ne op een ernstige manier goed beheerst! Tenslotte zullen we waarschijnlijk een deel gelegenheidsrijders zien op drieletterige Duitse wagens. Ook dat is een traditie in Kuurne.

Op Paasmaandag 2 april kan men opnieuw terecht op het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord, aan de kruising tussen de Industrielaan en de Noordlaan in Kuurne, om alle actie te volgen. De eerste wagens vertrekken voor hun eerste reeks om 11u. Naar verwacht zal de uitslag gekend zijn tegen 18u.

http://www.hemicuda.be

Contact:
Verschaeve Jan
0475-666051
jan.verschaeve@skynet.be