Schwartzman en Gasquet gekwalificeerd voor halve finale

Vrijdag en Tennis in Antwerpen zit bijna aan den top.

Wedstrijduitslagen
De European Open opende vandaag met de eerste halve finale in het dubbelspel. Daarin stonden de Spaanse broers Gerard en Marcel Granollers tegenover Marcelo Demoliner (BRA) en Santiago Gonzalez (MEX). Het Zuid-Amerikaanse duo wist zich te kwalificeren (6-3, 6-4) voor de finale van zondag 21 oktober.

Deze namiddag werd ook het startschot gegeven voor de kwartfinales in het enkelspel. Verschillende reekshoofden streden om een plaats in de halve finales van het ATP 250-toernooi in Antwerpen. De Argentijn Diego Schwartzman (ATP-17), reekshoofd nummer twee, was de eerste om zich te kwalificeren door de Fransman Gilles Simon (ATP-32), reekshoofd nummer vijf, naar huis te sturen. “Het is mijn derde keer hier in Antwerpen. Ik ben tevreden over mijn prestatie van vandaag en blij dat ik me kon kwalificeren voor de halve finale. We zien wel wat er nu nog volgt, maar ik hoop echt door te kunnen gaan”, aldus de Argentijn na afloop van de wedstrijd.

De tweede speler die zich wist te kwalificeren voor de halve finale is de Fransman Richard Gasquet. Hij versloeg de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-58) op het Center Court van de European Open. « Dit was echt een gekke match. Hij is teruggekomen in de tiebreak van de derde set. Het is vreemd om te winnen met deze score. Ik moet toegeven dat ik een beetje panikeerde, maar ik ben geconcentreerd gebleven tot het einde», aldus Richard Gasquet.

De laatste twee wedstrijden in de kwartfinales gaan tussen de Fransman Gaël Monfils (ATP-38) en de Canadees Vasek Pospisil (ATP-79), terwijl de Brit Kyle Edmund (ATP-15) de Wit-Rus Ilya Ivashka (ATP-97) tegenover zich krijgt.


Programma zaterdag 20 oktober
Morgen vindt de tweede halve finale in het dubbelspel plaats. Daarin staat het duo Sharan/Sitak tegenover Mahut/Roger-Vasselin (13u). Deze wedstrijd wordt gevolgd door de eerste halve finale in het enkelspel, tussen Diego Schwartzman en de winnaar van de wedstrijd van vandaag (Monfils vs Pospisil) (vanaf 15u). De aanwezigen in Lotto Arena worden morgen ook getrakteerd op een exhibitiewedstrijd met Sabine Appelmans, Dick Norman, Guga Baùl en een bijzondere gast. Deze dag eindigt met de tweede halve finale van de dag, namelijk die tussen Richard Gasquet en de winnaar van de wedstrijd van vanavond (Edmund/Ivashka) (vanaf 18.30u).

Tennisfans die nog wensen af te zakken naar Antwerpen, wachten best niet te lang om de knoop door te hakken. Er zijn maar een handvol tickets uit de betere categorieën meer over om de halve finales en finales van de European Open dit weekend bij te wonen.

 

Pin It on Pinterest