Sasja HC wint met 27-21 oververdiend van Tongeren

Een goede wedstrijd met karakter. Een mooie overwinning. Zeker van onze Bene-League plaats. Veel toeschouwers. Schepen van Sport Ludo Van Campenhout die de opworp deed. Een fantastische avond.

De komst van Tongeren naar Hoboken is nooit een gemakkelijke wedstrijd. Maar vandaag begonnen we wel geconcentreerd aan de match, namen de leiding van in het begin en hebben ze nooit meer afgegeven. Stijn opende de score, Tongeren kwam gelijk en tot halverwege de eerste helft bleef het verschil beperkt tot maximum  één doelpunt. Hans, Sergio en een goed ingevallen Mouad scoorden elk een paar keer op rij en zorgen voor een kleine kloof van drie doelpunten bij de rust, 14-11.Heel geconcentreerd uit de kleedkamers gekomen en ondersteund door een enthousiast thuispubliek namen we verder afstand, vier punten, vijf punten, … Aan Tongerse zijde was het vooral Julien Devisch die bleef scoren terwijl Sergio Rola hetzelfde deed aan de Hobokense kant. We kwamen nooit echt in de problemen en konden de wedstrijd rustig en op een volwassen manier uitspelen.

Goed gewerkt, goed gespeeld, als een team. We mogen trots zijn op onze mannen, TOP.

Scoreverloop; 10’  5-5 / 20’ 9-8 / 30’ 14-11 / 40’ 18-14 / 50’ 22-18 / 60’ 27-21

Voor Sasja: Dias 25’ / Theyssens 35’ / Barbaric 1 / Soetaert / Kostic 3 / Lamberigts 5 / Rola 9 / Roelants 3 / Van Ransbeeck / Luypaert / Gijs 3 / Jacobs 4 / Mathijs 1 / Tewissen / Salmi 2 / Geens

Tijdstraffen: Sasja 0 x 2’  –   Tongeren 4 x 2’

Scheidsrechters: Moeneclaey – Pondeville

Tekst: Dirk Faes
Foto’s: Georges Peeters