Sasja verliest tegen Tongeren

Klik hier voor album

Jammer genoeg is het niet gelukt om tegen Tongeren de punten in Hoboken te houden. Nochtans waren we uitstekend aan de wedstrijd begonnen, maar werden we nadien in snelheid, inzet en vooral agressiviteit gepakt. Iets dat we toch dringend zullen moeten leren om daar een constante lijn in te houden.

We begonnen dus echt wel goed aan de wedstrijd, snel gevarieerd spel, mooie opbouw, spelers die voor hun kansen gingen. In de eerste helft waren het vooral Aaron en Kevin die scoorden voor de thuisploeg. En Hans nam alle strafworpen voor zijn rekening, met succes. We konden een kloofje slagen van maximum drie doelpunten, maar lieten Tongeren wel telkens toe om terug te komen zodat die kloof ook niet verder kon uitgebouwd worden. De laatste 7 à 8 minuten begon de Sasja motor voor de één of andere onverklaarbare reden te sputteren, kwam Tongeren langszij om op slag van rust zelfs een doelpunt voor te komen. Tongeren, gesteund door hun nieuwe trainer op de tribune, leek op kruissnelheid te komen.  Ruststand 14-15.

Wie dacht dat de Limburgse motor tijdens de rust wel ging stilvallen had het mis. Na de rust gingen ze op de ingeslagen weg verder en ze konden hun voorsprong stilaan uitbouwen. Het was vooral weer Kevin die bij Sasja het vuur er moest inhouden. Prachtig dat hij dat nog kan, jammer dat het nog moet eigenlijk op 34-jarige leeftijd. De jongens doen zeker hun best maar er zou een nieuwe leider moeten opstaan in de ploeg. Er werd wel door meer Sasja-spelers gescoord, maar toch was het Tongeren dat het vlotste scoorde en we niet anders konden doen dan hen verder zien uitlopen. Een verdiende overwinning voor Tongeren die in het klassement weer 2 punten voorsprong nemen op Sasja.

Blijven knokken jongens. Probeer al het goede dat jullie geleerd hebben in de 60 minuten wedstrijd te steken.

Scoreverloop; 10’ 4-3 / 20’ 11-8 / 30’ 14-15 / 40’ 18-19 / 50’ 22-28 / 60’ 28-34

Voor Sasja: Vinckevleugel / Theyssens 60’ / Gijs 1 / Barbaric / Roelants 1 / Soetaert / Kostic 5 / Vandewoestyne 4 / Jacobs 8 / Lamberigts 7 / Rola 2 / Mathijs 2 /

Tijdstraffen: Sasja 2 x 2’   –   Tongeren 4 x 2’

Scheidsrechters: Martens – Verdonck

KLIK HIER VOOR FOTOALBUM

 

Reportage: Georges Peeters