En ja, het eerste punt is dus binnen. Niet met een onberispelijke wedstrijd, niet met mooi handbal van begin tot einde, maar met wilskracht en inzet. En dat is het belangrijkste als je in die positie zit, dat je blijft vechten. Yme Bertels moest noodgedwongen aan de kant blijven met een rugblessure, dus het was een beetje puzzelen. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Jean en we zijn er zeker van dat hij van daarboven een handje heeft geholpen.

Na twee afgekeurde doelpunten van ons voor cirkelfouten, was het Aalsmeer dat de score opende. De wedstrijd verliep gelijkopgaand met scores langs beide kanten. Er werd een strafworp gemist, er werd er één gered, maar we hadden vooral wat problemen om de organisatie vast te houden. Het was vooral Hans Lamberigts die goed bij schot was en er voor zorgde dat we konden aanklampen. De laatste 6 minuten van de eerste helft hadden we weer hetzelfde probleem dat al meermaals de kop opstak dit seizoen, plots konden we niet meer scoren en kon Aalsmeer uitlopen van 9-9 naar een 9-12 ruststand.

Terug uit de kleedkamers werd snel duidelijk dat onze jongens zich niet wilden laten afslachten en wie anders dan kapitein Kevin Jacobs ontbond zijn duivels en nam zijn ploeg op sleeptouw. Kevin scoorde maar liefst 10 (TIEN!!) doelpunten in de tweede helft en werd wel mooi geholpen door o.a. Jasper, Aaron en Hans die er ook allemaal enkele in het net legden. Toch duurde het tot de 20ste minuut voor we terug langszij konden komen. In de laatste minuut scoorde Aalsmeer en kwam weer een doelpunt voor, maar op enkele seconden van het einde was het weer Kevin die de eindstand op 29-29 vastlegde.

De nul is van de tabellen geveegd en hopelijk is iedereen er van overtuigd dat we met inzet, vechtlust en team spirit al een heel eind kunnen geraken.

Scoreverloop; 10’ 4-4 / 20’ 7-8  / 30’ 9-12 / 40’ 15-17 / 50’ 22-22 / 60’ 29-29