Sam Bennett toont opnieuw wie de snelste jongen van de klas is in Ardooie

ARDOOIE – Sam Bennett heeft nu écht zijn eerste zege op Belgische bodem beet. Net als maandag, in Hulst, was de Ier duidelijk de snelste van het peloton in de tweede etappe, met start in Blankenberge en finish in Ardooie. Bennett hoopt nog één etappe te winnen in de Belgisch-Nederlandse rittenwedstrijd, waarna hij afreist naar de Vuelta.

Boeiend kunnen we het koersverloop opnieuw niet noemen. De (enige) ontsnapping van de dag kwam op naam van – opnieuw – Baptiste Planckaert, die het gezelschap kreeg van een andere landgenoot, Thomas Sprengers, en Josef Cerny, Robert Stennard en Damen Gaudin. Hun voorsprong schommelde gemiddeld rond de 2’30”. Het zestal reed 115 kilometer voor de anderen uit maar een massaspurt kon opnieuw niet worden vermeden. Mike Teunissen deed zijn uiterste best om Dylan Groenewegen aan een overwinning te helpen, Pedersen zette veel te vlug aan maar uiteindelijk stond er opnieuw geen maat op Bennett.

‘Ik voelde me nochtans niet al te best. Deze overwinning was dan ook niet verwacht. Na 70 kilometer voelden mijn benen dik aan maar opnieuw hebben mijn ploegmaats voortreffelijk werk geleverd zodat ik op tien kilometer voor het einde klaar was om voor de tweede dag op rij toe te slaan. Het lijkt misschien dat ik het makkelijk haal maar schijn bedriegt hoor. Ik kon wel uitstekend toekijken hoe de spurt verliep. Op de linkerzijde was er geen doorkomen aan maar plots zag ik dat men langs de andere kant aanzette. Ik ben onmiddellijk in het wiel gesprongen en het lukte. Ik had de perfecte locomotief. Ik zou nog graag een derde rit winnen. Welke dat zal zijn? Aalter of Venray? Geen idee. Ik heb het roadbook zelfs nog niet bekeken. Ik weet niet echt of ik de snelste renner van de bende ben. Dat is ook niet belangrijk. Als ik maar win.’

Morgen moet men drie keer over de 1,7 kilometer lange kasseistrook van de Neringenstraat in Kanegem. De laatste maal gebeurt dat op achttien kilometer voor het einde. ‘Tja. Ik ga niet zeggen dat kasseien mijn ding zijn maar ze schrikken me ook niet af. Indien ik met een aangepaste fiets zou rijden, dan zou ik er nog beter presteren maar ik lig er niet echt wakker van. Deze Ronde is nu al geslaagd en kan alleen maar beter worden met een eventuele derde etappe-overwinning. Nadien wacht de Vuelta.’

De meest strijdlustige uit het lot is zonder twijfel Baptiste Planckaert. ‘Ik had heel goede benen maar die doen nu, na afloop van de race, wel behoorlijk pijn. Net als gisteren wou ik vandaag weer mee zijn met de ontsnapping van de dag omdat ik punten wou pakken tijdens de tussensprint. Dat is me ook gelukt. Opdracht volbracht dus. Uiteraard wist ik dat we zouden worden gegrepen. Deze wedstrijd zit volledig in de greep van de ploegen die spurters in hun rangen hebben.’

Tijdens het begin van de rit kwam Maarten Wynants ten val. Hij diende overgebracht naar het ziekenhuis waar een ontwrichte schouder werd vastgesteld. Morgen start en eindigt de rit in Aalter. Knesselare is er een deelgemeente van. Vermits de vandaag ten grave gedragen Bjorg Lambrecht daar woonde zal er hulde worden gebracht aan de onfortuinlijke renner van Lotto Soudal. Er wordt aan de renners gevraagd om in stilte door Knesselare te rijden (dat gebeurt naar 33 kilometer) en de koersdirectie zal bloemen neerleggen aan het supporterscafé. (EM)

 

Pin It on Pinterest