A_ArchiefsportnieuwsWielrennen

Rondesprokkels

*BART DE WEVER WEIGERT START TE GEVEN: Bart De Wever (N-VA) weigerde de start te geven aan het Steenplein. ‘Dat Flanders Classics heeft besloten om niet meer met bloemenmeisjes uit te pakken, vind ik te gek voor woorden. Daarom dat Miss België mijn rol mag overnemen.’ In het fluistercircuit deed echter het bericht de ronde dat Sporting A niet meteen te spreken was over het feit dat de Scheldeprijs dit jaar niet aan het MAS maar in Terneuzen start. ‘Wij werden voor een voldongen feit geplaatst’, klonk het daar.

*VERSTROOIDE AUTOMOBILIST VERSCHIJNT IN PELOTON: Een verstrooide automobilist zorgde  in het centrum van Aalst, na 60 kilometer voor opschudding. Door een onbegrijpelijke reden kwam hij plotseling in het peloton terecht. Gelukkig bleef hij – al bij al – – nog rustig, zodat de renners hem konden ontwijken.

*’FAMILIEDRAMA’ WEERHOUDT LANCE ARMSTRONG ER NIET VAN OM EEN HELICOPTERVLUCHT TE MAKEN: ‘Ik keek er heel erg naar uit naar België te komen voor de Ronde van Vlaanderen van dit jaar. Een private familiale aangelegenheid weerhoudt mij er echter van samen met jullie een zonder twijfel opwindende dag mee te maken. (bla…bla…bla…): u herinnert zich de verklaring nog van Lance Armstrong enkele dagen geleden. Ondertussen heeft de gecontesteerde Ronde-winnaar het blijkbaar een stuk minder moeilijk met al dat leed. Hij maakte gisteren een fietstocht (‘een Lunch Ride’ noemde hij het zelf) en een vlucht met de helikopter en poseerde breed glimlachend op zijn fb-pagina.

*SAGAN STELDE NIEUWE FIETSCOLLECTIE VOOR: Daags voor een grote klassieker houden de meeste toppers het rustig en blijven ze ver weg van de pers. Zoniet Peter Sagan. Op zaterdag gaf hij een persconferentie in Roeselare waar hij The Sagan Collection voorstelde. Naast zijn eigen (dure) fiets ontwikkelde Specialized ook een collector’s items, alsook helmen en schoenen. Op de fiets staan de naam van Sagan, drie streepjes – die refereren naar zijn wereldtitels – en het opschrift ‘We’ll see.’

*VRIENDIN VAN EDWARD THEUNS WOEDEND OVER DOPINGCONTROLE NA DWARS DOOR VLAANDEREN: In Bevere, nog vijftien kilometer voor de eerste helling van de dag, moest Edward Theuns afstappen. Vriendin Lien Crapoen was woedend. ‘Onder de hashtag ‘ongelooflijk’ schreef ze: ‘En gisteren nog eens ziek geworden. Niet verwonderlijk nadat hij 20 min in natte kleren zat door een dopingcontrole na Dwars door Vlaanderen.’

*DRIE RENNERS NAAR ZIEKENHUIS: Alexey Lutsenko, Rudy Barbier en Yoann Offredo kwamen op 100 kilometer van de streep ten val en moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Oliver Naesen ging samen met hen tegen de grond, maar kon verder rijden.

*LUKE ROWE UIT KOERS GEZET: Luke Rowe werd uit koers gezet, omdat hij in de aanloop naar de Kwaremont achter de ruggen van de toeschouwers reed.

*WOUTER VANDENHAUTE: ‘WAAROM ZIJN VIRENQUE EN JALABERT HELDEN EN ARMSTRONG NIET?’: L’Equipe sprak met met Wouter Vandenhaute. De patron van Flanders Classics gaf een ‘steek’ richting ASO, de organisator van de Tour. ‘Waarom zouden Richard Virenque en Laurent Jalabert wel als helden mogen worden vereerd en Lance Armstrong en Jan Ullrich niet?’, liet hij optekenen.

 

Tekst: Edwin Mariën
Foto: Lvc