Reuzenloop Borgerhout doet op 13 mei vijf gebouwen en de Sinksenfoor aan

BORGERHOUT – De deelnemers aan de Reuzenloop van Borgerhout lopen nu zondag 13 mei door vijf gebouwen en langs de Sinksenfoor in opbouw. Het is intussen een mini ‘urban trail’ met start en aankomst op een groot buurtfeest.

De Reuzenloop is een gezellige, sfeervolle, stratenloop door het hart van het district. Loop dwars door vijf gebouwen zoals onder meer Muziekcentrum Trix, cultuurhuis Rataplan en de Open School en langs leuke pleintjes. Start en aankomst is op een groot buurtfeest met muziek, kinderanimatie en lekker eten. Naast je inschrijvingsgeld van drie euro, kan je een (vrijwillige) bijdrage doen voor het goede doel Al Ikram, een plaatselijke hulporganisatie die onder meer  zorgt voor kleding- en voedselbedeling aan kansarmen in Antwerpen.

Nieuw op het programma is de aflossing van driemaal vier kilometer. De deelnemers aan de kids-run, die gratis is, worden opgesplitst in twee groepen. Kinderen van vier tot en met acht jaar lopen 400 meter, de negen- tot twaalfjarigen één kilometer.  Alle deelnemers krijgen een medaille en een drankje. Er is een ‘massaopwarming’ voorzien aan het grote podium met de animatoren van de Speltrappers.

Tijdens en na de Reuzenloop kan je genieten van muziekoptredens, kinderanimatie en een wereldse eetstraat op het Terlopleinfeest, een organisatie van talrijke partners en verenigingen uit de buurt. (EM)

*PROGRAMMA: 13u20 Kidsrun, 14u. Stratenloop vier en acht kilometer, 15u15 Stratenloop twaalf kilometer en aflossing 3×4 kilometer.

*Meer info: www.facebook.com/TerlopleinfeestReuzenloop