Regionale piloten zorgen voor spektakel op het Glosso circuit

Op 4 juni jongstleden deden de VAS/Regionale piloten het Glosso circuit te Arendonk aan voor hun derde race in het kampioenschap en de tweede race op het Glosso circuit. Onder een stralende zon werd fel gevochten voor de kampioenschapspunten. Soms net over de streep waardoor de wedstrijdleiding naar de zwarte vlag moest grijpen.

De volgende klassen kwamen  in actie:         

Regionaal A (wagens tot 1600cc)
In deze klasse zagen we de regerend kampioen Steven van Nunspeet in de Honda Civic in topvorm. Zijn Honda was voor de rest van het veld te snel, Tweede werd Jon Remans ook in Honda Civic en uit het stof kwam op de derde plaats Davy Wynants in Seat Ibiza.

Regionaal B (wagens boven 1600cc)
De zware jongens trotseerden de stof en maakten er een mooie show van met felle gevechten voor ieder puntje. Andy Leysen in de BMW 530 ging er met de grootste beker en bloemen vandoor juist voor Jan Driesen in BMW compact en Jonas Kemps ook in een BMW maar dan een M3.

De Promo klasse.
Ook in deze zogenaamde opstap klasse werd fel gevochten en enkele mannen gingen dan ook naar huis met deukjes in de auto en het ego. De winst ging naar Yorick Maeyninckx in een Opel Kadett. Tweede werd Wim van Tiggelen in Peugeot 205, als derde kwam Bram Schepens in Peugeot 106 over de streep.

 

Foto: Motorsportsmediaservice – Peter Grijmans