Recreatiedomein De Schorre vormt de unieke locatie voor Xtreme Xperience

BOOM – Adrenalinejunks, sportfanaten en sportgroentjes: noteer zondag 13 mei alvast in jullie agenda, want dan verandert Xtreme Xperience het Recreatiedomein De Schorre in Boom van 10 tot 18 uur in een gigantisch speelveld voor extreme en onbekende sporten.  Xtreme Xperience is een waanzinnig sportfestival met meer dan 50 verschillende sportactiviteiten in het teken van de natuurelementen: water, lucht, aarde en vuur. De beste internationale atleten geven spectaculaire demonstraties en tips & tricks tijdens initiaties. Nergens anders kun je als bezoeker zo veel sporten zelf uitproberen.

Er staan ook enkele nieuwe, spannende sporten op het programma. Zo kan je dit jaar paalacrobatie, waterski pop-up cable en BMX lake jump komen uitproberen. Klinkt dit allemaal wat te extreem? Geen probleem want Xtreme Xperience is bedoeld voor iedereen die wil komen kennismaken met extreme en onbekende sporten. Je hoeft dus zeker geen professional te zijn. Meer info en tickets op www.xtremexperience.be.

Xtreme Xperience is toe aan zijn negende editie en heeft ook nu enkele nieuwe sporten in petto. Zo kan je kennismaken met paalacrobatie, waterski pop-up cable en BMX lake jump. Daarnaast staan er ook enkele spectaculaire sporten op het programma: circusacts van Ell Circo D’ell Fuego en unicycling. Ell Circo D’ell Fuego geeft demonstraties van de spannendste circusacts van Ell Circo D’ell Fuego waarna je zelf deze technieken kan uitproberen, terwijl je bij unicycling leert balanceren en coole trucs uitvoeren met een één-wieler.

Verder staan er nog talloze andere sporten op het programma, die allemaal in het teken staan van één van de vier natuurelementen: water, aarde, lucht of vuur. Parapente, freerunning, freestyle BMX, wake-boarden, flyboarden, breakdancebattles en snowboarden zijn slechts enkele voorbeelden van sporten waar je je aan kan wagen tijdens Xtreme Xperience.

Bovendien staat er een team van de beste topatleten de hele dag paraat om je spectaculaire demonstraties te geven maar vooral ook om je te coachen bij hun favoriete sporten. Xtreme Xperience is niet enkel voor de professionals en waaghalzen onder ons. Iedereen kan komen kennismaken met tal van sporten of je kan je skills komen tonen aan het grote publiek. Sportief en niet sportief, jong en oud, iedereen is welkom op het sportfestival.

Gedeputeerde Jan De Haes (N-VA): ‘De Schorre is in de provincie Antwerpen dé locatie bij uitstek voor dit unieke sportfestival. Voor al deze diverse sporten en activiteiten is er immers nood aan een plek die niet alleen genoeg ruimte biedt, maar ook een juiste ambiance creëert. In dit groendomein is voldoende plaats op het land, in het water en de lucht. De vele vijvers, grote grasvelden en her-aangelegde deltahelling maken van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre het ideale speelveld voor de vele sportliefhebbers.’

De online ticketverkoop gaat morgen 29 maart om 8 uur van start. Kaarten in voorverkoop kosten drie euro, aan de kassa vijf euro. Groepen vanaf tien personen betalen 2,5 euro per persoon.

Tekst: Edwin Mariën
Foto: Xtreme Xperience 2017 – Copyright: Wehaveheart

Hits: 221