RC Arendonk, voorlopig nog op het korte circuit

De 40ste herdenkingsprijs Willy Sneyers, de traditionele openingswedstrijd van het seizoen op het Glos-so Circuit in Arendonk, had meer dan een maand geleden de tweede wedstrijd moeten zijn van het VAS regionale rallycross kampioenschap. Uitstel werd deze keer geen afstel. Iedereen had gehoopt de VAS-wedstrijd op het langverwachte “volledige” circuit te kunnen rijden. Daarvoor was het nog iets te vroeg. Op de korte omloop zou het geen probleem worden, maar dan moest wel de juiste vergunning worden aangevraagd. De wedstrijd werd verschoven naar 3 juni en dat is volgend weekend!
Het is voor de VAS-rallycrossers ondertussen geleden van de openingswedstrijd op 3 maart op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen dat ze nog in actie kwamen. Wij nemen dus een kijkje op de stand van zaken voordat de rijders de vertrouwde omgeving van het korte Glosso Circuit terugvinden.

Klasse C (Promo): kan Loodts bevestigen?
In de Promo klasse was het Rudi Loodts die in een winters Maasmechelen met de grootste beker ging lopen. Hij hield toen Danny Kunnen (Toyota Corolla) en Eddy Vandepas (Peugeot 205) achter zich. Maar het korte circuit in Arendonk brengt andere uitdagingen. Het is niet altijd evident om de juiste rijlijn te bemachtigen, de concurrentie is groot en al enige tijd ligt het tempo ook in de opstapklasse aardig hoog. Als Loodts overeind blijft zit hij al goed in het klassement.

Klasse A (-1600cc): opnieuw Dexters? 
Didier Dexters won in maart de openingswedstrijd in Maasmechelen. Maar de Toyotarijder had toen een aardige kluif aan tegenstanders als Bram Olefs (Honda CRX), Jean-Pierre Verstraeten (Toyota Corolla) en Davy Wynants (Seat Ibiza). Zelfs de pole op het Duivelsbergcircuit ging niet naar hem maar naar Ben Lenaerts. Toen die echter in de fout ging, maakte Dexters daar gretig gebruik van. Maar op Glosso is het toch weer uitkijken naar routinier Bram Olefs op de Honda en de ervaren krijger op de Toyota. Die kon in het verleden al een paar keer zijn voordeel halen op het korte circuit.

Klasse B (+1600cc): wie verslaat Kemps?
Regerend kampioen Jonas Kemps – wat zeggen we?- meervoudig kampioen Kemps is de te kloppen man in de klasse met de grootste cilinderinhoud. Het is traditioneel de jachtgrond van de overgevitamineerde BMW’s en na drie titels op rij kent Kemps het klappen van de zweep wel. Jonas is geen regenrijder, of sneeuwfanaat. Op de Duivelsberg kwam de BMW-rijder slechts traag in het ritme, maar in principe zouden de omstandigheden op Glosso zonnig en droog moeten zijn, precies de omstandigheden die Kemps verkiest. Afwachten dus of zijn uitdagers van toen, Pe-ter Putzeys in de kleine maar snelle Opel Corsa of de sterk rijdende Andy Leysen (BMW M5) hem te snel af zullen zijn. Andere uitdagers zijn Jef Mertens (Opel Astra), Stijn Severeyns (Opel Ascona) en oude rot Jan Driesen (BMW Compact).

Op zondag 3 juni gaan de eerste reeksen van start om 11u, de finales staan op het programma vanaf 16u00. Naast de VAS reeksen zijn er traditiegetrouw ook de  “eendjes” van de 2PK Cup. Het Glosso Circuit is gemakkelijk te bereiken via de E34 Antwerpen – Eindhoven, afrit  25 richting Oud-Turnhout.

Vanaf dan volg je de bewegwijzering naar het circuit.

De tussenstanden en alle info vindt u op http://www.glosso.be

Met dank aan P. Grijmans en P. Claesen