Radja Nainggolan gaat niet mee naar het WK

ANTWERPEN – Roberto Martinez maakt morgen maandag op het middaguur zijn selectie voor het WK bekend. De hamvraag was of Radja Nainggolan erbij zal zij. Vanavond om tien uur rinkelde de telefoon in Rome: bondscoach Martinez deelde de speler mee dat hij hem niet zal meenemen naar Rusland.

De niet-selectie van Nainggolan is niet meteen een verrassing. Club-voorzitter Bart Verhaeghe zette Martinez eerder deze week al uit de wind. Hij was op de hoogte van het voornemen van de Spanjaard en bood hem een nieuw contract aan. Op die manier vermeed hij dat supporters massaal het ontslag van Martinez zouden eisen. Vraag is echter hoe de reactie van de Belgische fans zal zijn. Het Laatste Nieuws hield een enquete onder haar lezers. Niet minder dan 94 procent wenste dat Nainggolan deel zou uitmaken van de spelerskern.

Voormalig bondscoach Aime Anthuenis verwachtte dat Martinez Nainggolan toch zou selecteren. ‘Indien Martinez al vanaf de eerste dag de boel op stelten wil zetten, dan moet hij Radja thuis laten’, verklaarde hij op Radio 1. ‘Denk nu niet dat die andere spelers lieverdjes zijn. Trouwens, in een selectie mag je niet alleen meelopers hebben. Bovendien is Nainggolan een topper in de Italiaanse competitie.’ De niet-selectie van Nainggolan zal ongetwijfeld het gespreksonderwerp worden. De eventuele kritiek op de (waarschijnlijke) selectie van Dendoncker en Tielemans zal hierdoor allicht naar de achtergrond worden verschoven.’ (EM)