Port of Antwerp Triathlon editie 1 jaartal 2018

 

Allereerste Triatlon Festival werd dinsdag aan het grotere publiek voorgesteld op een goed bezochte persconferentie. 

Die dag gaan er  2.000 deelnemers van start in de “Port of Antwerp Triathlon.” Het laatste soortgelijke evenement  op Belgische bodem werd in 1999 georganiseerd in Kapelle -op-den-Bos.

 

Inschrijven kan niet meer, de maximum capaciteit werd al lang bereikt en om de mogelijke afzeggingen op te vangen kom je ook al te laat omdat der al een serieuze wachtlijst is opgesteld.   De deelnemers komen vanuit heel de wereld. Zo zal Antwerpen als sportstad weer “in de kijker” staan en niet enkel via deze website.

 

Ons Belgenland is vertegenwoordigd door vier bekende atleten, Marten Van Riel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Claire Michel. Zij  gaan onze Belgische kleuren verdedigen en we hopen hen terug te vinden op de eindpodia. Maar ook de jeugd kan meedoen aan deze sporthappening door medewerking van Jespo dat instaat voor de inschrijvingen van onze jeugd.

Schepen van Sport Ludo Van Campenhout: “We zijn als stad bijzonder fier om deze sportgebeurtenis mee te ondersteunen.  De Antwerpse schepen stelde iedereen gerust dat het water van het Bonapartedok en dat van het Willemdok  door een onafhankelijk bureau getest en goedgekeurd werd.  Het is uitzonderlijk goed van kwaliteit. Ook de temperatuur zou met ongeveer 21 graden best in orde zijn. Ikzelf ben al gaan testen en heb een paar rondjes gezwommen.”

Zondag zal het weer feest zijn in Antwerpen, die de eer van Antwerpen-A alle eer aandoet en waarvan men nu al kan zeggen dat het opnieuw een schot in de roos zal worden. . Inschrijven kan niet meer, maar iedereen kan komen supporteren, mooie foto’s maken (eventueel delen via deze website) en een hapje en een drankje staan ook ter beschikking.


Reportage – Sportindekijker.be en MaBe

Foto – Stefan Lambrechts en Marc Demartin

 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest