Philippe Clement is de nieuwe trainer Waasland-Beveren

Voetbal1.be was aanwezig bij de officiële voorstelling van nieuwe trainer namelijk Clement Philippe. Hij verlaat Club Brugge en ziet het Waasland als een nieuwe uitdaging. Een vast contract voor drie jaar.

 Voetbal1.be was aanwezig bij de officiële voorstelling van nieuwe trainer namelijk Clement Philippe. Hij verlaat Club Brugge en ziet het Waasland als een nieuwe uitdaging. Een vast contract voor drie jaar. 

We zijn vrij recent bij elkaar gekomen, vanaf het eerste gesprek voelde ik dat we op eenzelfde lijn zaten, zelfde vooruitzichten en ideeën. We willen van de club een stabiele middenmotor maken. Vandaag zijn we er helemaal uit en ik kijk er naar uit.

Waarom Waasland – Beveren?
Het gesprek is er geweest en dan voel je dadelijk of het kan klikken. We hebben dezelfde doelstelling, zelfde gedachte de ideeën “”matchen”. Het is een club waar zowel ik als de club stappen wil zetten. Ik heb een aantal voorstellen ontvangen van andere clubs, tijdens het seizen, toen was het niet een juist moment maar binnen deze club is er ruimte voor progressie en groei. Echte gesprekken zoals bij Waasland – Beveren waren er niet. 

Wat voor type trainer ben je?
Ik ben kordaat, harde werker loyaal. Ik wil iedereen beter maken, maar eerste prioriteit is resultaten, de andere zaken kan ik later uitwerken. Ik ben voorstander van dominant en aanvallend voetbal. Bij een topclub is dit vanzelf sprekend maar besef ook dat het hier iets realistischer zal moeten.

Wat met de sportieve staf?
Aflopen dagen zijn er al gesprekken geweest met iedereen. Ik heb mijn eigen ideën maar komende dagen wil ik alles rustig bekijken, hoe ik alles verder kan invullen.

In de pers is verschenen dat u spelers zou importeren van Club naar Waasland – Beveren, maar dat is geen realiteit, er verschijnt helaas veel in de pers, maar niet alles is juist.

Voor Phillipe is er een nieuwe toekomst in het vooruitzicht, een uitdaging, hoofdstuk Club Brugge is na 16 jaar afgesloten.

De voorzitter: we gaan er samen aan werken. Een goede jeugdwerking, hard werken en dan komen de resultaten, we hopen in de middenmoot te staan, laatste jaren hebben we moeten vechten om in eerste klasse te staan. Nu hopen we snellen op veilig te spelen, ook een brug maken tussen het eerste elftal en de academie. 

Tekst: Marc Bogaerts
Foto’s: Marc Demartin


BEKIJK MEER FOTO’S