Peter Genyn verbetert zijn wereldrecord op de 100 meter

Peter Genyn reed in 19.75 naar een nieuw wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint op de Brussels Grand Prix, de eerste internationale wedstrijd sinds de lockdown. Hij verbeterde daarmee zijn eigen wereldrecord (19.89) in de klasse T51 voor atleten met tetraplegie. Zijn landgenoot Roger Habsch werd tweede in 20.42, een stevig persoonlijk record. 

Ondanks de hoge temperaturen heeft Peter Genyn zijn start allesbehalve gemist op de Brussels Grand Prix. Op de snelle piste van het Koning Boudewijnstadion knalde de rolstoelsprinter uit Kalmthout op imposante wijze naar een nieuw wereldrecord: 19.75, dat is 14 honderdsten sneller dan zijn vorig wereldrecord (19.89 in mei 2018).

Peter Genyn : “We konden goed trainen en hebben stevig naar deze wedstrijd toegewerkt. Ik wist dat ik goed zat, maar het is natuurlijk super leuk dat die bevestiging er nu ook is. De wind zat ook in mijn voordeel. 
Ik ben erg tevreden met deze rentree, anderzijds is het ook jammer dat we binnenkort niet naar Tokyo kunnen. En of ik er zou gestaan hebben op de Spelen.”

De Luikenaar Roger Habsch reed ook een dijk van een wedstrijd. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met meer dan een seconde.

Eén jaar voor de Paralympische Spelen in Tokyo, uitgesteld omwille van de COVID-19 pandemie, is de vorm van beide heren veelbelovend.

 

Foto :  : ©Paralympic Team Belgium – Marcus Hartmann