A sportnieuwsWielrennen

Parijs-Roubaix een klassieker

Zondag 3 oktober 2021, we noteren 13 uur 37 en kijken naar de VRT, en zoals veel wielerfans kijken we volgen we de koers. Ook Micel Wuyts die 64 jaar jong is volgen we op tv. Je moet het maar doen en hoewel hij de laatste jaren van zijn carrière is bijgestaan door een co presentator, heeft hij het jaren aan een stuk alleen moeten doen. Ik geef toe tot voor enkele jaren werd niet heel de wedstrijd uitgezonden en meestal moesten we tevreden zijn met hoogtepunten en aankomst.

Tv maken kost geld en moet dus renderen, voor de sportfanaten een voordeel, meer sport op tv en dan liefst de hele wedstrijd.

Klik op de foto om link te openen

Maar we blikken ook even terug op de tour, was het een veldrit of een… ja, vul maar zelf in.

De afgelopen dagen was er regen, een beetje veel voor de tijd van het jaar maar voor de organisatoren een geschenk uit de hemel, letterlijk en figuurlijk.

Voor enkele van onze Belgen was het een wedstrijd teveel en een tribuneprijs viel dus niet uit de hemel. De 31 jarige Sonny Colbrelli is de eerste debutant die wint sinds Germain Deryckle in 1953.

Bij aankomst was hij door het dolle heen en stortte hij zich in het gras, vreugde en emoties wonnen de overhand en na een harde wedstrijd met een gevecht tegen de tegenstrever maar ook tegen de harde natuurelementen kon hij zich als winnaar kronen.

Als vader van twee kinderen staat hij op zijn eenendertigste aan de top van zijn sportcarrière.

Na aankomst werd hij overrompeld door tv en voor de geschreven pers had hij nog weinig verhaal.

Met modder tot in zijn oren had hij zijn aandacht meer op de toekomst, een lekkere douche en nagenieten van deze verdiende overwining.