Para-ijshockey: Antwerp Phantoms verslaat Dordrecht Polar Bears in eigen huis

Afgelopen weekend kwamen de Belgische en Nederlandse para-ijshockeyers opnieuw in actie. Noem het maar het prille begin van de BeNeLiga para-ijshockey. Eerder dit seizoen speelde Antwerp Phantoms gastheer voor de Polar Bears uit Dordrecht en versloeg de Nederlanders met 7-1. Zaterdag was het moment voor Polar Bears aangebroken om de situatie recht te zetten in eigen huis. Het liep echter niet naar wens. Opnieuw wonnen de Antwerpenaren, ditmaal met nipte winstcijfers 1-2.

“Dat het een andere wedstrijd ging worden als onze vorige confrontatie was snel duidelijk”, aldus Phantoms coach Thorre Wouters. “De Polar Bears trachtten van bij aanvang de druk hoog te houden waardoor wij moeilijker in de wedstrijd kwamen. Door een knappe pass laat in de eerste periode van team captain Dave Van Doorslaer naar Glenn Meyer slaagden we erin de eerste periode met een kleine voorsprong af te sluiten.”

Na een flinke peptalk in de kleedkamer waren het vooral de Antwerpenaren die in de tweede periode snel druk gingen zetten wat vrij vlug zorgde voor een tweede doelkans die Dave Van Doorslaer ten volle benutte. Na het tweede doelpunt tegen, zette Polar Bears sterker in op de verdediging en Phantoms geraakte niet meer voorbij de denkbeeldige muur.

In de derde periode bleef de thuisploeg eigen doel sterk verdedigen en lukte zelfs een plotse break-out die foutloos werd afgewerkt waardoor Polar Bears terug in de wedstrijd kwam. Het vriendschappelijk treffen bleef een heuse nagelbijter tot het einde toe waarbij Phantoms goalie Luc Joossens met een geweldige safe de overwinning in de laatste minuten wist veilig te stellen.“Geen gemakkelijk wedstrijd, maar wel een verdiende overwinning”, aldus Coach Wouters achteraf. “Ons credo ‘Winners never quit’ is geen loze spreuk voor dit team. Twee overwinningen na twee wedstrijden is uiteraard een opsteker. Onze volgende wedstrijd is op 12 januari op Ruggeveld tegen Les Dragons de Rouen uit Frankrijk. Dat wordt een ander paar mouwen”, aldus de Antwerpse coach.

Reportage: Christian Pierre

Pin It on Pinterest