Panini trapt wereldbeker voetbal af met nieuwe stickercollectie

Terwijl voetbalfans in de hele wereld toeleven naar het begin van de Wereldbeker in Rusland, kondigt Panini de lancering aan van de 2018 World Cup Russia officiële stickercollectie. Het merk is nauw verbonden met voetbal. Panini geeft al stickeralbums uit sinds de World Cup van 1970. Ook de uitgave van 2018 brengt verzamelaars in de stemming voor het échte tornooi. Terwijl de voetbalkoorts stijgt voor het WK, heeft Panini de aftrap al gegeven met haar officiële, gelicentieerde stickercollectie met de beste spelers en teams van de wereld.

De collectie bevat stickers die zijn gewijd aan alle 32 deelnemende teams. Er zijn portretten van achttien spelers per ploeg, met alle informatie over hun voetballoopbaan, positie, persoonlijke details, hun rol in het nationale team en bij hun club. Daarnaast zijn er teamfoto’s en logo’s. Alle ploegen zijn afgebeeld in hun officiële uitrusting. Een heel  hoofdstuk is gewijd aan voetballegendes uit de lange Wereldbekergeschiedenis.

Er is tevens aandacht voor verschillende winnaars van vroegere edities en er komen voetbalhelden aan bod die geschiedenis hebben geschreven. De verzameling bevat een groot aantal exclusieve holografische stickers met het officiële FIFA-logo, teamlogo’s en sterspelers. Verder komen alle stadions en steden aan bod.

Verzamelaars wagenwijd kunnen zowel online als offline ruilen, spelen, verzamelen en genieten. Panini heeft hoog ingezet om het verzamelplezier ook online en met digitale applicaties te ondersteunen. Editorial Director Fabrizio Melegari: ‘Er bestaan zoveel verschillende mogelijkheden bij het uitgeven van stickers en kaarten (concept, formaat, materiaal, opdruk, verpakking,…) dat wij overal in de wereld voetbalfans kunnen bedienen. Daarbij speelt onze ervaring geen onbelangrijke rol. Onze producten zijn al te koop in meer dan 100 landen, verspreid over de hele wereld, en nog steeds ontdekken we nieuwe mogelijkheden.’

Giorgio Araveccchia, directeur New Media van Panini Group: ‘Panini heeft een compleet programma op sociale media om te communiceren en onze naamsbekendheid te vergroten. We hebben nieuwe apps ontwikkeld (FIFA World Cup Trading App, Panini Collectors App, MyPanini en Panini Sticker Album, samen met FIFA en The Coca-Cola Company). Die apps bieden nieuwe, spannende manieren om bestaande uitgaves aan te vullen en het verzamelplezier van onze fans te vergroten. Met deze apps kunnen voetbalfans wereldwijd verzamelen, ruilen en spelen, op elke denkbare manier, zowel met echte kaarten als virtuele en dat is wat wij willen.’ De stickercollectie zal worden ondersteund door een omvangrijke reclamecampagne, niet alleen op radio en televisie, maar ook met acties via digitale kanalen en in kranten. Er komen gratis samples bij andere uitgaven, diverse grote campagnes: kortom, een allesomvattende PR-campagne. Voor de detailhandel komt er brede steun in de vorm van POS-materiaal en weggeefacties.’ Panini Group is meer dan 55 jaar geleden opgericht in Modena en heeft dochterondernemingen in Europa, Latijns-Amerikan en de Verenigde Staten. Panini Groupis wereldleider in het uitgeven van verzamelkaarten en –stickers en is een toonaangevende multinationale uitgever van strips, kindertijdschriften en manga in Europa en Latijns-Amerika. Een zakje met vijf stickers kost 0,90 euro. (EM)

Hits: 384