Overtuigende zege van de Black Arrows

De Black Arrows, de nationale dames handbalploeg, hebben zondagnamiddag tijdens een vriendschappelijke interland Luxemburg op een overtuigende manier verslagen met 19 – 35. Halfweg was het 9 – 15 in het voordeel van de Belgen. Het is de eerste zege voor nieuwbakken bondscoach Laurent Worm. Half december spelen de Black Arrows een dubbele vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten.

In de openingsfase hielden bij teams elkaar in evenwicht. Na 10 minuten had de thuisploeg zelfs even de bovenhand en stond het 4 – 3. Halfweg de eerste helft liet bondscoach Laurent Worm een volledig andere ploeg spelen die gaandeweg afstand kon nemen. De Belgen speelden twee versnellingen hoger dan de Luxemburgers en diepten zo de kloof uit. Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft waarin de thuisploeg overklast werd. De Belgen wonnen uiteindelijk makkelijk met duidelijke 19 – 35 cijfers.

“Ik ben tevreden met het resultaat van vandaag” zegt Laurent Worm, bondscoach van de Black Arrows. “Mijn assistent en ikzelf hebben verder geborduurd op het uitstekende werk van de vorige bondscoach Linde Panis. Alle speelsters zijn vandaag aan bod gekomen en hebben bijgedragen tot deze zege.”

“Het begin van de wedstrijd was vrij gelijk opgaand” zegt Nele Antonnissen“Bij een 4 – 3 stand zijn we een versnelling hoger gaan spelen en klommen we halfweg de eerste helft langszij. Na 15 minuten bracht de bondscoach een compleet andere ploeg op het veld die hetzelfde snelle handbal speelde waardoor we gaandeweg afstand konden nemen. Af en toe waren en nog slordigheden te bespeuren maar dat is normaal met amper twee trainingsdagen samen in de benen. In de tweede helft hebben we dezelfde tactiek toegepast en met ons snelle spel het verschil gemaakt.”

In december zet bondscoach Laurent Worm zijn kennismakingsronde met de Black Arrows verder. Op 17 en 19 december worden er twee oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten georganiseerd. Eind december volgt er nog een stage.

Reportage: handbal.be

Pin It on Pinterest