Organisatoren van Vuelta steunen project rond onderzoek naar kinderkanker

ANTWERPEN – De organisatoren van de Vuelta zullen dit jaar, tijdens de 21ste en laatste etappe op zondag 15 september in Madrid aandacht schenken aan de stichting ‘El sueño de Vicky’. Het doel van deze organisatie is om fondsen te werven om onderzoeksprojecten naar pediatrische kanker te financieren, waardoor specifieke behandelingen voor kinderen met deze ziekte kunnen worden opgezet en verbeterd.

Mensen van ‘El sueño de Vicky’ zullen aanwezig zijn in het Parque Vuelta in Madrid, tijdens de slotrit van de Vuelta en de tweede dag van de vrouwenrace Ceratizit Madrid Challenge. Men voorziet van 16u30 tot 20u30 uur een ruimte, gratis en open voor iedereen, waar volwassenen en kinderen kunnen genieten van de passage van de Vuelta, terwijl ze deelnemen aan wedstrijden en activiteiten. ‘El Sueño de Vicky’ zal een interactieve stand opzetten waar bezoekers foto’s kunnen maken, deze op sociale media kunnen publiceren en hun gevecht zichtbaar kunnen maken: het verslaan van kinderkanker door onderzoek.

El Sueño de Vicky is een fondsenwervende stichting voor onderzoeksprojecten naar pediatrische kanker. Elk jaar worden in Spanje 1 500 kinderen gediagnosticeerd, waardoor het, met één op de drie sterfgevallen, de belangrijkste oorzaak is van sterfte bij kinderen van twee tot zestien jaar.

Alle fondsen die door deze stichting worden ingezameld, zijn bedoeld voor twee specifieke projecten en klinieken: CIMA, van de Universiteit van Navarra, voor de financiering van onderzoeksprojecten via de immunoviro-therapie van de hersentumor ATRT; en de Pediatric Brain Tumor Unit in het Niño Jesús Hospital in Madrid, voor de financiering van klinische studies voor pediatrische oncologen die in deze unit dienen. ‘El sueño de Vicky’ promoot onderzoek als de ‘enige manier om levens te redden.’ (EM / Foto El Sueno de Vicky)

 

Pin It on Pinterest