A_ArchiefAntwerpenFotospecialLopensportnieuws

Organisatoren Antwerp 10 Miles mikken op meer dan 40 000 deelnemers

Zondag 22 april 2018

AG Antwerp 10 miles & marathon

09.00 uur start AG Antwerp Marathon

                Vertrek Thonetlaan t.h.v. nr. 110

                Aankomst Grote markt Antwerpen

11.00 uur Kids run (4-12 jarigen)

12.00 uur AG Antwerp Short Run 5 km

Foto reportage via www.sportindekijer.be

 

14.30 uur AG Antwerp 10 miles ( te bekijken via A.T.V.)

GRATIS uitgebreide veerdienst

Tussen 8u00 en 19u00 varen er GRATIS veerboten van linker- naar rechteroever en omgekeerd. Op Rechteroever vertrekken alle boten aan het ponton van het Steenplein. Op Linkeroever is er een aanlegsteiger ter hoogte van de start- en aankomstzone (Thonetlaan)

 

Zondag 22 april staat in teken van lopen, lopen en lopen. De AG Antwerp 10 miles belooft één van de grootste loopwedstrijden te worden die ooit in de Scheldestad werd georganiseerd. Ook de marathon heeft tot op heden al meer dan 3 000 inschrijvingen. Opmerkelijk is dat lopers vanuit de hele wereld afzakken naar Antwerpen om er deel te nemen, daarna de stad en het land te leren kennen.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA): ‘Antwerpen is een mooie stad. We verdienen meer aandacht. Zulke activiteiten zetten onze stad in positieve zin in het wereldnieuws. Een kleine investering van één euro per inwoner geeft zoveel positief resultaat. Een imago op wereldniveau. Lopers komen van Australië, America, kortom vanuit  het verre Zuiden en het hoge Noorden afgezakt om hier te lopen. De horeca en hotels gaan weer gouden zaken doen. Ze verdienen dat en hebben deze inkomsten nodig om te overleven.’ De AG Antwerp 10 Miles & Marathon op zondag 22 april stevent af op ruim 40 000 deelnemers. Bovendien worden er 85 000 toeschouwers verwacht. Opvallend: dit jaar is er minstens één deelnemer uit elke Vlaamse en Brusselse gemeente. De AG Antwerp Marathon kent een enorme groei, goed voor in totaal 3 000 deelnemers, en wordt daarmee de grootste marathons van in België. Langs het parcours zal er bovendien nog nooit zoveel animatie voorzien zijn als dit jaar.

Manuela en Bart

De editie van 2018 zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw records breken. Na zijn succesvolle debuut vorig jaar neemt de Antwerpse burgemeester de deelnemers ook dit jaar mee op sleeptouw voor 42,195 km door de stad. ‘Ik blijf het zeggen: als ik het kan, kan iedereen het, met de juiste begeleiding uiteraard. Ik had nooit kunnen dromen dat ik in 4 uur en 13 minuten een marathon zou kunnen lopen, maar het is toch gelukt. De 10 Miles zijn voor mij een jaarlijks hoogtepunt, als burgemeester én voor mij persoonlijk. Ik ga trachten mijn persoonlijk record met vijf minuten te verbeteren.’ Ook op de overige afstanden worden een pak deelnemers verwacht.  Naar analogie met de voorbije edities zal de 10 Miles zelf veruit de populairste afstand zijn van de vier. Ruim twee op drie ingeschrevenen waagt zich aan de zestien kilometer. De andere afstanden zijn de Short run over vijf kilometer en de Kids run van 1,4 kilometer. In totaal zijn er nu al 35 000 lopers ingeschreven. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven via www.agantwerp10miles.be . Zelfs op zondag kan dat toch op de Runners’ Lab Expo. 

Samen met titelpartner AG Insurance en Sporting A wordt dit jaar massaal ingezet op beleving en verbreding. Zo zullen langs de verschillende parcours 35 opzwepende animaties voor een extra motivatie-boost zorgen. Supporters kunnen bijvoorbeeld hun favoriete deelnemer letterlijk voorstuwen richting de finish door hun persoonlijke supportersfoto op te laden via de website. AG Insurance toont deze foto op groot scherm aan het halfweg punt op het moment dat hun favoriet daar passeert.  De AG City Challenge zorgt er bovendien voor dat er één of meerdere deelnemers uit meer dan 75% van alle Belgische gemeenten aan de start zullen staan. Elke Vlaamse en Brusselse gemeente is vertegenwoordigd.

*Meer info op www.agantwerp10miles.be, www.fb.com/antwerp10miles, @Antwerp10Miles

Reportage: Marc Demartin