Opdracht volbracht voor Sasja!

Sasja speelt ook volgend seizoen mee in de Beneleague. In de laatste en alles beslissende match van playoff 2, won het oververdiend en met ruim verschil van Estu Tournai. De Hobokenaars speelden, misschien met uitzondering van de Bekerfinale, hun beste wedstrijd van de laatste maanden. Een mooie prestatie van gans de ploeg, waarin ook drie duidelijke uitblinkers: naast doelman Theyssens waren Yme Bertels (11) en Bert Bisschop (6) samen goed voor 17 doelpunten.

Een volle tribune, met ook een honderdtal supporters van Tournai, zorgde al van bij aanvang van de partij voor de nodige sfeer. Trommels, toeters en bellen, het was er allemaal en iedereen op en naast het veld was zich bewust van het belang van deze wedstrijd. Sasja vocht voor het behoud in de Beneleague en Tournai wilde graag voor het eerst naar de hoogste reeks. Theyssens stopte de drie eerste aanvallen van Tournai en zo kwam Sasja vrij snel 2-0 voor. De bezoekers hesen zich langs Rosier wel terug op gelijke hoogte tot 3-3, maar dan bleek Sasja beter de zenuwen onder controle te houden. De Henegouwers wierpen zich te pletter op doelman Theyssens en Yme Bertels, Bert Bisschop en Quinten Colman brachten Sasja van 5-3  naar een 11-4 voorsprong na twintig minuten spelen. Tournai herpakte zich enigszins en kwam terug tot 13-8. Bertels en Bisschop bleven echter precies afwerken, zodat bij 16-9 kon gerust worden.

Beide ploegen begonnen bijzonder nerveus aan de tweede helft, wat leidde tot heel wat gemiste kansen aan beide kanten. Hierdoor vielen er slechts drie doelpunten te noteren tijdens de eerste tien minuten na de pauze. Bij een stand van 18-10 schakelden de bezoekers over op een dubbele mandekking in verdediging, wat hen tweemaal balbezit opleverde en Tournai begon aan een kleine remonte. Die reikte echter niet verder dan 19-13 en Stijn Gijs zorgde tien minuten voor tijd voor een tienpunten kloof (23-13). Er volgde opnieuw een korte opflakkering bij de bezoekers die het verschil verkleinden tot 23-17, maar Sasja weerstond de druk. Rola en Jacobs scoorden tegen en Hans Lamberigts nam in de slotfase alle twijfel weg.

Het behoud in de Beneleague heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk kon er dan toch nog een klein feestje gebouwd worden.

Scoreverloop:  10′ 5-3 / 20′ 10-4 / 30′ 16-9 / 40′ 18-10 / 50′ 22-13 / 60′ 29-20

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Sam Theyssens (d – 60’), Robbie Mestdagh, Nemanja Kostic, Yme Bertels 11 (2), Quinten Colman 3, Sergio Rola 3, Sander Soetaert, Bert Bisschop 6, Jasper Roelants, Kevin Jacobs 1, Stijn Gijs 3, Hans Lamberigts 3, Aaron Vandewoestijne, Bart Wauters.

DOORNIK : Arne Schonkeren (d – 50’), Regis Lambert  (d – 10’), Merlin Rosier 5, Corentin Chantry 1, Bastien De Cocker 2, Volodimir Olexiouk 2, Medi Aid Blal 2, Hugo Luisi, Sofiane Boudjellal 2, Brice Lachal 5 (4), Arthur Huart, Cyril Cuervo, Jasper De Pillecyn, Adrien Voglaire 1.

Tijdstraffen:    Sasja 4 (Colman 2x, Bertels, Lamberigts)
                          Doornik 3 (De Cocker, Olexiouk, Boudjellal)
Strafworpen:   Sasja  2/3
                          Doornik  4/4

Scheidsrechters: Steenwinckels – Steenwinckels

Foto’s: Georges Peeters


Bekijk hier het album

Hits: 206