sportnieuws

Op 28 augustus 2020 hervatten alle Belgische Baseball- en Softballcompetities

 

Gezien de recente positieve ontwikkelingen rond Covid 19 heeft KBBSF-FRBBS besloten om op 28 augustus aanstaande alle senioren Baseball- en Softballcompetities te hervatten.

De nationale Baseball- en Softballcompetities waren in 2020 begonnen op 3 juli. Dit was twee en een halve maand later dan normaal. Op 29 juli werd de competitie helaas stilgelegd voor een periode van minimaal 4 weken. Afgelopen weken is er op de velden en achter de schermen hard gewerkt door de liga’s, clubs en officials. De jeugdwerking heeft grotendeels doorgang gehad en gezien de huidige ontwikkelingen bestaat er gelukkig weer de mogelijkheid om de Belgische senioren Baseball- en Softballcompetities in het laatste weekend van augustus te kunnen hervatten. Er is een competitieprogrammatie voorzien tot medio oktober.

“Het is alleszins de bedoeling om zoveel mogelijk speelgelegenheid te creëren voor onze leden, binnen de geldende veiligheids- en gezondheidsregels. De liga’s hebben hiertoe de Safe@Bat & Go reglementen en protocollen opgesteld aangevuld met richtlijnen door CUS officials. Wij vragen een strikte naleving hiervan.” Behoudens de Coronamaatregelen worden de competities hervat volgens de sportreglementen. Zo worden er bijvoorbeeld in Baseball Gold weer wedstrijden van 9 innings gespeeld.

Hoewel we hopen dat het seizoen vlekkeloos kan doorgaan, blijft uiteraard de gezondheid van onze leden ons aandachtspunt nummer 1. Daarom wordt de situatie regelmatig beoordeeld en kan een nieuwe tijdelijke stop of afgelasting op lokaalniveau niet worden uitgesloten.

Wij hebben er vertrouwen in en hopen op een positief slot van het seizoen.

René Laforce
Voor

zitter KBBSF-FRBBS

 

 

Alle competitie info op:
www.kbbsf-frbbs.be/competitions/

Alle wedstrijden op:
www.frbbs.be/competition.php


Koninklijke Belgische Baseball en Softball Federatie – KBBSF

Martin Langezaal – Pers communicatie en PR
Tel.: 0468-208360
E-mail: martin@kbbsf.be
www.kbbsf-frbbs.be

 

www.facebook.com/kbbsf.frbbs/