Onvermoeibare Arnaud Démare houdt iedereen van zich af

ANTWERPEN – Een onvermoeibare Arnaud Démare heeft de vierde rit in de Ronde van Wallonië gewonnen. De Fransman van Groupama-maakte deel uit van de vroege vlucht met zes maar had aan het eind van de rit nog voldoende kracht in de benen om een volledig, maar fel uitgedund peloton, achter zich te laten. De Pool Szymon Saynok werd tweede, Stijn Steels derde; Loïc Vliegen (Wanty-Gobert) begint morgen als leider aan de afsluitende etappe.

 

Démare ging samen met zijn Thomas Boudat, Elmar Reinders, Emiel Vermeulen, Floris Gerts en Toon Aerts vlug in de aanval. De zes kregen een maximale voorsprong van zes minuten maar met nog vijftien kilometer te gaan was de hergroepering en een massaspurt onvermijdelijk. Démare behaalde zijn vierde overwinning van het seizoen, zijn 67ste uit zijn profcarrière.

Vliegen: ‘De vroege vlucht speelde volledig in mijn kaart. We hebben de vluchters tot zes minuten laten weglopen. Nadien hebben we de wedstrijd volledig gecontroleerd ook al was dat niet makkelijk omdat vier van mijn ploegmaats na de zware etappe van gisteren er de brui aan gaven.’ (EM/Foto TROW Organisation)

Pin It on Pinterest