Ontdek de leukste plekjes van Sint-Andries tijdens de sportieve run van 3 juni

ANTWERPEN – Onder het motto ‘niet de grootste stratenloop van ’t stad, wel de plezantste’ vindt op zondag 3 juni de negende Sint-Andriesrun plaats. Sportievelingen ontdekken tijdens de loop de leukste plekjes van deze Antwerpse wijk. Voor de kleinsten is er een kidsrun en voor de liefhebbers een Bromptonrace met de bekende plooifietsjes. Muziek en randanimatie zorgen voor de nodige sfeer.

Met de Sint-Andriesrun zetten Sportief Sint-Andries, district Antwerpen en Buurtsport de zomerperiode sportief in. Volwassenen lopen een parcours van vijf of tien kilometer, kinderen krijgen een aangepaste kids-run van 650 (voor kinderen tot negen jaar) of 1 300 meter (tien- tot dertienjarigen) voorgeschoteld. Elke wedstrijd eindigt op de Sint-Andriesplaats. De Kidsruns starten op dezelfde locatie, de vijf en tien kilometer in de Lange Vlierstraat aan het Neusplein. Verschillende muzikanten zorgen langsheen het traject voor muzikale aanmoediging. Op de Sint-Andriesplaats is er animatie voor jong en oud. Tegelijk met de run loopt voor de tweede maal Boulevard National, het Antwerpse straatfestival vol mode, design, sport, food en art. Winkels uit de Kammenstraat, Nationalestraat en zijstraten komen met hun aanbod naar buiten.  

Het is niet toegelaten om als loper te worden begeleid door een fietser. De organisatie zal hier in samenwerking met de politie streng op toezien. Fietsers worden door het merendeel van de lopers als erg hinderlijk beschouwd.

De tijdslimiet voor de tien kilometer bedraagt twee uur. De organisatie voorziet een officiële tijdsmeting. Er is ook een visuele klok aanwezig bij de aankomst waarop de deelnemers zelf hun tijd kunnen aflezen. Je kan je borstnummer op de dag van de wedstrijd afhalen aan de tent ‘Voorinschrijvingen’ op de Sint-Andriesplaats. Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) kan zijn borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het verdelen van de borstnummers van de ganse groep.

Op de Sint-Andriesplaats zullen allerlei drank- en eetstandjes het evenement ondersteunen. Het parcours leidt je ook langs tal van horecagelegenheden die je een brede waaier aan culinaire keuzes aanbieden. Er is kleedruimte in het Cultureel centrum Sint-Andries (bij de start). Enkel op vertoon van het borstnummer zal men toegang tot de kleedruimte krijgen.
De kleedkamer voor de mannen is de Grote Zaal in het CoSta, de vrouwen krijgen de Kleine Zaal ter beschikking gesteld. Er zijn geen douches aan de kleedruimte. Een bewaakte vestiaire is voorzien om sportzakken in bewaring te geven gedurende het event. Op de binnenplaats van het Cultureel centrum Sint-Andries en binnen in het CC zijn er toiletten. (EM)

*HET PROGRAMMA: 11u Start inschrijvingen, 13u Kidsrun 650 meter, 13u30 Kidsrun 1 300 meter, 15u15 Vijf (twee ronden) en tien kilometer (vier ronden). De online inschrijvingen via www.sintandriesrun.be worden afgesloten op 28 mei. De prijs voor deelname schommelt tussen de twee en zes euro wanneer men online inschrijft en tussen de zes en de tien euro op de dag zelf.