Oldtimers klaar voor vertrek

Is het een sport of gewoon een hobby om oude auto’s te hebben – restaureren?

Of zijn de rally’s die wereldwijd worden georganiseerd toch ook sport? Ook binnen onze redactie zijn er meningsverschillen. Moeten we dit als sportindekijker.be op de website zetten of gewoon negeren?

We waren enige tijd terug aanwezig bij de start van de Antwerp Classic tour & Antwerpen GT Tour  in Brasschaat. De oude wagens die wegens te vervuilend niet meer in Antwerpen mochten vertrekken, krijgen nu een mooi natuurlijk vertrek  in een groene wereld. Brasschaat park met aanliggend het “peerdsbos”, de groene long van Antwerpen, kan dat aan. Volgende start is voorzien op 4,5 en 6 mei 2018.

 

Vandaag  zaterdag wordt op de oude terreinen van Bell telefonie, nu dienstencentrum Groen Zuid, een bijeenkomst van oldtimers gehouden. Eén laatste bijeenkomst voor de grote start begin mei. Mensen die een ritje wilden maken mochten dat, als bijrijder weliswaar. Het dure speeltje laten ze niet door zomaar iedereen besturen. De eigenaars zijn ook bijzonder trots op hun oldtimer. Herstellingen gebeuren door eigenaar en supporters, wisselstukken zijn moeilijk te verkrijgen en meestal komen deze uit Engeland. Daar zie je ze nog veelvuldig rondtoeren en zijn de wetten niet zo streng als hier. Ook worden de stukken zelf gemaakt en dat vergt wel uitzonderlijke handigheid.

tekst – Marc Demartin

Foto – Georges Peeters