Nieuw zwemcentrum krijgt naam ‘Sportoase Groot Schijn’

Eind 2020 zal een gloednieuw zwembadcomplex in Deurne de deuren openen. Vandaag werd onthuld dat het de naam ‘Sportoase Groot Schijn’ krijgt, een naam die na een online wedstrijd door het publiek gekozen werd.

In het najaar van 2017 sloegen stad Antwerpen en Sportoase de handen in mekaar om via een Publiek Private Samenwerking een multifunctioneel zwemcomplex te ontwikkelen en sport voor iedereen toegankelijk te maken. Dat werd voorafgegaan door een aanbesteding waaruit twee kandidaturen kwamen die op vlak van mobiliteit, architectuur en sportaanbod tegenover elkaar afgewogen werden door een onafhankelijke jury. Daaruit bleek Sportoase het sterkste ontwerp te hebben.

Heel wat faciliteiten
Het zwemcomplex in Deurne zal een uitgebreid sportief en recreatief aanbod hebben voor individuele sporters, scholen en clubs, senioren, gezinnen, … uit zowel de nabije als de ruime omgeving. Behalve het bovenlokaal, recreatief zwembad met onder meer glijbanen, golfslagbaden, whirlpools, openluchtzwembad met ligweide, komen er ook een sportbad met 8 banen van 25 meter, een instructiebad en een schoonspringinstallatie. Een wellness en een fitnesscentrum maken het complex compleet.

Twee koplopers voor naam
Voor de naamgeving van het complex kozen stad Antwerpen en Sportoase voor een maximale betrokkenheid van buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Daarom werd een onlinewedstrijd georganiseerd.

Uit 430 inzendingen werden de 10 meest voorkomende namen online gepubliceerd en kon het publiek stemmen. Al snel bleek dat er twee koplopers waren, namelijk ‘Sportoase Ruggeveld’ en ‘Sportoase Groot Schijn’. Twee namen die verwijzen naar de locatie van het nieuwe zwemcentrum. De afgelopen jaren is de site Ruggeveld getransformeerd naar Park Groot Schijn, waar hard werd geïnvesteerd om een aangename plek te creëren waar sport, vrije tijd en vele andere activiteiten hand in hand gaan. De bouw van het zwemcomplex is een volgende mijlpaal in deze grondige hernieuwing.

 De naam die de meeste stemmen verzamelde is Sportoase Groot Schijn.

Winnaar wedstrijd
Naast de naam, werd ook de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt. Raf Mastbooms is de gelukkige die aan de haal gaat met een 3 maanden all-in abonnement. Hij zal eind 2020 bij de eersten kunnen zijn om het nieuwe zwemcomplex te ontdekken.