Nieuw skateparcours is een eerste stap naar invulling van Parkloods aan Dam

ANTWERPEN – Van dinsdag 20 tot en met 22 augustus vindt het Nokia Antwerp Skate Contest plaats. Op het gloednieuwe indoor skateparcours in de Parkloods aan het Damplein nemen 50 nationale en internationale skatetoppers het drie dagen lang tegen elkaar op voor de totale prijzenpot van 10 000 euro. Naast de streetskate-competitie is er ook een tricks-for-cashwedstrijd in de skatebowl en kunnen skateliefhebbers gratis zelf het nieuwe parcours uitproberen. Na dit evenement blijft het skateparcours als permanente sportlocatie beschikbaar en is Antwerpen een nieuwe indoor skateplek rijker.


De Antwerp Skate Contest is één van de langstlopende internationale skatecompetities in Europa. Met veel sfeer, een uitdagend parcours en een totale prijzenpot van 10 000 euro weet de organisatie nu al voor de dertiende keer de nationale en Europese skatetop naar Antwerpen te halen. Het publiek kan niet alleen gratis kijken naar spectaculaire tricks. Skateliefhebbers krijgen ruim de tijd om zelf het splinternieuwe parcours uit te proberen.

Het programma:

*Dinsdag 20 augustus: 10-18 uur: vrij skaten voor iedereen op het nieuwe parcours, 19u30-21u 30 tricks-for-cashwedstrijd in de skatebowl van Park Spoor Noord, waar een prijzenpot van 3 000 euro wordt verdeeld .

*Woensdag 21 augustus: 10-15 uur: vrij skaten voor iedereen op het nieuwe parcours, 15-23 uur: opwarming professionele skaters tot 17 uur, gevolgd door de kwalificatiewedstrijden.

*Donderdag 22 augustus: 10-18 uur: vrij skaten voor iedereen op het nieuwe parcours, 18-21 uur: halve finales en finales, 21-22 uur: best trick-wedstrijd (met 3 000 euro prijzengeld), 22-23 uur: prijsuitreiking. De toegang tot het evenement, en ook het vrij skaten, is volledig gratis.

Het gloednieuwe skateparcours van 1 360 vierkante meter (62,7 x 21,7 meter) is een initiatief van Sporting A en is een eerste stap in de verdere permanente invulling van de Parkloods. Anton De Groot (Belgian Skateboard Association en organisator van de Antwerp Skate Contest) en de mensen van de Skateboard Academy Antwerpen tekenden het parcours uit. Het werd op slechts vier weken tijd gebouwd. Het is zo ontworpen dat het toegankelijk is voor beginnende skaters van alle leeftijden. Tegelijkertijd is het ook uitdagend genoeg voor de gevorderde skaters en geschikt voor internationale skatewedstrijden zoals de Antwerp Skate Contest. Na het Contest blijft het parcours permanent in de hal in park Spoor Noord staan zodat de Antwerpse jongeren er kunnen komen (leren) skaten.

 

Sporting A ging voor het beheer en het aanbod van het skatepark een partnership aan met Skateboard Academy Antwerpen. Zij zorgen vanaf september voor een lesaanbod voor verschillende leeftijden en niveaus. De wekelijkse lessen starten op dinsdag 10 september en zijn gericht op kinderen en jongeren vanaf zes jaar. Het skateparcours is vanaf 11 september beschikbaar om vrij te komen skaten op woensdagnamiddag van 15 tot 19u30 en op zaterdag- en zondagnamiddag van 13 tot 18 uur. Een volledige middag skaten kost vijf euro, skaters met een VT-tarief betalen één euro.

 

 

 

De toegang tot het evenement, en ook het vrij skaten, is volledig gratis.

Tekst – Edwin Marien

Foto Skateboardacademy.be en Marc Demartin

Pin It on Pinterest