Nieuw concept voor de traditionele “Jaak Schram Cross” is een groot succes

Op zaterdag 19 november vond het jaarlijkse loopevenement Jaak Schram Cross plaats in Hoboken. Iedereen kon gratis deelnemen aan deze drieënveertigste editie.

De Jaak Schram Cross is een jogging voor kinderen en volwassenen volgens verschillende leeftijdscategorieën. Na 42 jaar werd er dit jaar gekozen voor een nieuw concept. De gekende scholenloop (1000m) voor de jeugd blijft behouden, daarnaast bieden we nu ook de mogelijkheid om te joggen over 2.5km,5km,7.5km of 10 km. Voor de wedstrijdlopers zijn er wedstrijden voorzien, onder KAVVV vlag, over 1000m, 5km en 10km. Dit over een volledig vernieuwd parcours met passage aan het net gerestaureerde Belvedère in park Sorghvliedt. 

Het evenement in Hoboken startte als een eerbetoon aan sportman Jaak Schram, wiens grote drijfveer het was om kinderen via sport een doel te geven en die meer dan 50 jaar sportpromotor was in Hoboken. Het is een van de oudste loopafspraken in Antwerpen en wordt traditiegetrouw gelopen in de groene omgeving van park Sorghvliedt.

Om dit aan te bieden is er heel wat werk voorafgegaan. Samen met een dertigtal vrijwilligers doen zijn schoonzoon Hubert en dochter Liliane Schram dit al 42 jaar. Een heel jaar hard werken om dit alles te realiseren. Onze fotograaf Georges was erbij en maakte een fotoreportage.

Tekst: Marc Bogaerts Foto’s: Georges Peeters

Pin It on Pinterest