Nationaal baseball-team U23 opent EK vanavond met wedstrijd tegen Oekraïne

ANTWERPEN – Na een prima voorbereiding is de nationale U23 Baseballselectie aangekomen in Tsjechië voor deelname aan het EK voor de U23 landenteams, baseball op het allerhoogste Europese niveau met veel spelers die al vaste plaatsen hebben verworven in de nationale seniorenteams.

De Belgische selectie staat onder leiding van Red Hawks head coach Sven Hendrickx , die tijdens het vorige EK U23 van 2017 al een puike derde plaats behaalde met een toen vrij jonge Belgische ploeg. De twintig spelers die nu in de selectie zitten zijn voornamelijk dezelfde als toen, aangevuld met opkomende jonge talenten die wekelijks in de Belgische Gold League baseball spelen.

Het Europees Kampioenschap Baseball U23 vindt van vandaag tot en met zondag 11 augustus plaats in Praag. Het is een flink bezet tornooi met acht deelnemende teams waaronder toplanden als Nederland en Tsjechië en het dit jaar goed presterende Duitsland. De maximumleeftijd is 23 jaar, de minimale vijftien.

De winnaar behaalt een plaats voor de 2020 WBSC U23 Baseball World Cup. België zit in poule B met Tsjechië, Kroatië en Oekraïne.

Ook een Belgische umpire werden geselecteerd. Jean Paul Jacobs zal deze week deel uitmaken van een tienkoppige umpire rotation met umpires uit negen landen.

*HET PROGRAMMA VAN DE BELGEN:

Woensdag 7 augustus 19 uur België-Oekraïne

Donderdag 8 augustus 19 uur België-Kroatië

Zaterdag 9 augustus 19 uur België-Tsjechië

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via : https://www.baseballsoftball.tv/league/u23-european-baseball-championship/1234 . (EM/ Foto VBSL)

 

Pin It on Pinterest