Morgen begint 40ste Tour de Wallonie in Le Roeulx met zes WT-ploegen

ANTWERPEN – De Tour de Wallonie, die morgen zaterdag van start gaat en duurt tot woensdag, viert zijn 40ste verjaardag. Er wordt aan deelgenomen door zes World Tour-ploegen: Lotto Soudal, AG2R La Mondiale, CCC, Groupama-FDJ (met Arnaud Demare), Ineos (met Eddie Dunbar) en Katusha-Alpecin (met Nathan Haas), dus niet door Deceuninck-Quick-Step. Bij de Belgen is het vooral uitkijken naar Quinten Hermans, Tosh Van der Sande en Jelle Vanendert.

De Ronde start in Le Roeulx, in het hart van Henegouwen. De laatste heuvel (de Kluisberg) ligt op 50 kilometer van de aankomst in Dottenijs. De zondag-rit begint in Borgworm en voert de renners naar Beyne-Heusay, meteen de lastigste etappe met tweemaal de beklimming van de Muur van Fambeyos. De derde etappe begint in de provincie Luxemburg, in La Roche-en-Ardenne. Het peloton rijdt naar Verviers. Dat gebeurt in dalende lijn, na de beklimming van het Signal de Botrange, het hoogste punt in deze Tour. Dinsdag blijft de TRW in Luik voor de etappe tussen Villers-le-Bouillet en Lierneux. Wellicht een feest voor de spurters. Voor de slotrit keert men terug naar Namen. Het vertrek ligt in Cuin. De wedstrijd zal pas echt losbarsten tijdens de drie laatste plaatselijke ronden met telkens een beklimming van de muur van Thuin.

Vorig jaar won Tim Wellens voor twee andere Belgen, Quinten Hermans en Pieter Serry. De laatste twee ritten zijn rechtstreeks te bekijken op La Deux en Eurosport en ook www.sportindekijker.be houdt u op de hoogte. (EM: / Foto TRWORG)

Pin It on Pinterest