Molenclassic, eventjes over de grens tot in Cadzand

Begin juni, wanneer de lente het land regeert, is het tijd voor de Molenclassic.

De Tieltse Automobiel Club stippelde alweer een parcours uit dat de deelnemers niet alleen langs de Vlaamse molens voert, maar ook ver buiten de regio. De wedstrijd bedraagt ongeveer 240 kilometer, voor het grootste deel op asfalt maar her en der staat een stukje onverhard ingepland.

De wedstrijd beslaat uit drie delen met een voorziene tussenstop in Nederland, in cafe “Buitenlust” te Cadzand.

De wedstrijdleider van dienst is specialist Nick Vanoverschelde en dan weten de deelnemers dat ze zich mogen verwachten aan een moeilijke maar correcte wedstrijd. Slechts een Classic werd al verreden, de Antwerp Classic, en de zege ging daar meer dan twee maanden geleden naar de Manta A van Geert Verdonckt en Dirk Velghe.

Zij tekenen ook present in Tielt. De deelnemerslijst telt voorlopig 42 teams, al zullen er nog wel equipes opduiken . Onder de ingeschrevenen enkele namen die toch wel kunnen tellen. Karel en Korneel Vandoorn zullen op de vertrouwde Volvo het speerpunt vormen van de organiserende TAC. Er zal echter ook veel dreiging uitgaan van de Antwerpse specialisten van Titanic, die aanwezig zullen zijn met de duo’s Holemans-Champagne, Leo en Inge Rackham en Jan Eysermans en Wim Poulmans. Misschien kunnen de winnaars van de Sezoens regularity, Jurgen en Tim De Bruyne, een Classic vervolg breien aan hun succes?

Ook oppassen voor gelegenheidsrijders Joris en Jochen

Phlypo (altijd sterk in West-Vlaanderen), Guy Agten en Dominiek Seynaeve maar ook Claeys en Pessendorffer.

De Molenclassic wordt verreden op zaterdag 3 juni 2017. De start van de eerste wagens wordt voorzien om 9u31 en de aankomst van de deelnemers omstreeks 20u00. Let wel op, het wedstrijdcentrum ligt deze keer in Tielt. 

De rally liefhebbers zullen de weg naar de Europahal wel kennen want het is immers het rally-centrum voor de TAC. Deze keer zijn het de Classic deelnemers die zullen passeren op het Generaal Maczekplein aldaar. Daar vinden geïnteresseerden ook alle info en tussenstanden.

Contact:
Baertsoen Boudewijn
0498-868906
boudewijn.baertsoen@telenet.be www.tacrally.be

Hits: 276