Met 54 aan de start voor de Sezoens Regularity!

Voor de deelnemers aan de VAS Regularity competitie was het al een tijdje geleden dat zij nog de baan mochten kiezen. Net als de openingswedstrijd, het randprogramma van de Rally van Haspengouw, wordt ook de tweede afspraak, de Sezoens Regularity, een topper van jewelste. Dat hebben vele gegadigden goed begrepen want de deelnemerslijst piekt. Het wordt een tot de nok gevuld huis met 54 deelnemers!

Opnieuw mogen de deelnemers de wegen gebruiken van een nationaal rallyparcours. Deze keer rondom Bocholt en als randgebeuren bij de Sezoens Rally. Eind februari opende Mario Leys, bijgestaan door Elke Decuyper, in de Gitter Regularity de score, en na wat administratieve moeilijkheden, in de Opel Manta. Zij staan logischerwijze aan de kop van de klassering maar daar zou het dan bij blijven. Mario Leys heeft volgens onze bronnen de wagen verkocht en zal niet meer aantreden in de regularity. De kans is dan ook zeer groot dat na deze Sezoens Regularity er een nieuwe aanvoerder van het klassement zal zijn. Maar opgelet, want verleden jaar verloren meerdere teams hier kostbare punten omdat een groot Nederlands contingent en een grote afvaardiging aan gelegenheidsrijders, met de hoofdprijzen naar huis gingen. Ook dit jaar tellen we 6 Nederlandse equipes waaronder Frank Moonen en Peter Hoens in de Daf 55 Coupé, de winnaars van vorig jaar. Van Filip Dierckx weten we dat hij slechts in een beperkt aantal wedstrijden zal deelnemen en dus lijkt het of Luc Vanden Bogerd en Benny Nuyts hier de beste zaken kunnen doen. Ook vorig jaar sloegen zij hier te midden het buitenlandse geweld, een goede slag met de VW Golf GTD, maar in principe kan het alle kanten uit wat de overwinning betreft.

Deze wedstrijd wordt parallel gereden met de Sezoensrally 2017. De deelnemers van de 3de Sezoens Regularity starten achter de deelnemers van de rally en na het RACB Rally Criterium vanaf KP 1. Het tempo ligt hoog in de Sezoens Regularity en het tijdschema zit strak in elkaar. De organiserende RT Moustache komt met een compleet nieuwe klassementsproef, KP Peer. Daarentegen staat KP Goolder anno 2017 niet op het programma wegens werken aan de Brogelerweg. De deelnemers aan de regularity pikken gelijk mee aan met de rally vanaf de eerste klassementsproef “De Hees”. Zij volgen de timing tot de voorlaatste lus, 10 proeven dus. Dat betekent dat de finish voor de regularity deelnemers valt na de tweede passage op Steenberg.

Bepaalde trajecten afleggen aan een vooraf vastgelegde gemiddelde snelheid, het is een oefening voor specialisten. Maar deze uit de kluiten gewassen deel- nemerslijst bewijst opnieuw dat de regularity discipli- ne in 2017 nog altijd in volle expansie is, een tendens die we ook al vorig seizoen konden vaststellen.

Op zaterdag 20 mei zal u niets van de actie moeten missen op het gezellige Kerkplein van Bocholt, in de schaduw van de brouwerijen Maertens.

Meer info: 

Steensels Jeff – 0479-560348
jeffsteensels@skynet.be
www.sezoensrally.be

 

Foto: seizoensrally.be
Tekst: VAS