????????????????????????????????????
A_ArchiefMerksem handbal

Apolloon Kortrijk – Merksem Handbal  23 – 23

Rens Baeyens en Jarno Vinckevleugel redden punt voor Merksem.

Zondagmiddag, een deugddoende busreis in het warme zonnetje had onze spelers een beetje loom gemaakt. Na 5 minuten keken we al tegen een 3 – 0 stand aan. Met grote dank aan Rens Baeyens konden we op het kwartier zowaar in de slipstream komen van Kortrijk 5 – 4. En dan viel de scoringsmachine volledig stil zo keken we bij de rust tegen een 13 – 6 aan.

Een donderspeech van Piotr tijdens de rust later bracht een wakker en gedreven Merksem op het veld. Jarno Vinckevleugel nu in het doel en die wou niet onder doen voor zijn collega, ook hij redde wat er te redden viel. Thomas Kiebooms liet Merksem terug handballen en Lennert Doms had zijn hamer nu wel meegenomen uit de kleedkamer. Kortrijk had ogen te kort om te kijken van waar het gevaar kwam. Zo kroop Merksem langzaam maar zeker onder de huid van de Kortrijkzanen. Na 10 minuten hadden we al de helft van onze achterstand opgehaald en als dan ook Slaven Barbaric en Pascal Haak de netten vonden stond het met nog 8 minuten te spelen 19 – 19. In een zenuwslopend slot nam Kortrijk 2 minuten voor tijd een optie op de overwinning 23 – 21. Maar een volwassen spelend Merksem naderde opnieuw tot op 23 – 21. Jarno Vinckevleugel ranselde nog een quick Break uit zijn doel en in de laatste seconde forceerden we een penalty. Laurel Ntibashirakandi, de rust zelve, wierp zijn zesde van de avond tegen de netten. Zo konden we toch met een goed gevoel en 1 punt terug naar Merksem.

Merksem: Laurel Ntibashirakandi 6, Lennert Doms 4,Thomas Kiebooms 3, Slaven Barbaric 3, Pascal Haak 2, Alexandre Hayon 2,Carlos Jansen 1,Yoeri Vandenbergh 1, Simon Van Den Bergh 1.

Kortrijk: Verschelde 7,Steenhoudt 4,Dhaene 4,Mathijs 2,Craeynest 2,Thiers 1,Driesens 1,Koops 1,Gharbi 1.

sportieve groetjes

Merksem handbal beslecht den derby aller derby’s in zijn voordeel en mag zich terecht de komende weken de ploeg van’t stad noemen.

Voor een overvolle tribune begon Merksem via Simon Van Den Bergh het best aan de wedstrijd 1 – 0 in de eerste minuut en dan gierden bij beide ploegen de zenuwen door de keel. Missers of beter gezegd goede doelmannen zorgden ervoor dat het na 10 minuten 2 – 1 was. Even leek het of we een gelijk opgaande wedstrijd zouden krijgen, maar na vandaag weet Sasja ook waar de muur van Merksem staat namelijk in ons doel. Rens Baeyens ranselde zowat alles wat sporadisch voorbij onze sublieme verdediging kwam uit zijn doel. Vooraan vonden onze schutters de gaatjes. Alexandre Hayon verdubbelde de voorsprong 4 – 2, halfweg de eerste helft was het Lennert Doms die een eerste kloofje op het bord knalde 7 – 3. Slaven Barbaric en Pascal Haak zetten de dubbele cijfers te blinken 11 – 5 en Laurel Ntibashirakandi zorgde voor de 12 – 6 ruststand.

Doms Lennert

Dat onze jongens aan maturiteit hebben bijgewonnen en zich niet meer laten intimideren bewees de tweede helft. Laurel Ntibashirakandi drukte zijn stempel, Sten Dielen hield zijn verdediging in het gelid en Rens Baeyens dreef Sasja tot wanhoop. Piotr Konitz gunde iedereen ruim speelminuten. Zo kregen we na 10 minuten 16 – 10 op het bord, op het kwartier maakte Lennert Doms er 18 – 11 van en dan controleerde Merksem rustig de wedstrijd uit. Even lichtten de ogen van de Sasjaspelers op, oef De Muur is uit het doel maar Jarno Vinckevleugel liet zien dat er ook met hem niet te spotten valt. Zaïd Allaf tenslotte kon in de slotseconden de 22 – 15 eindstand potten.

Proficiat aan onze spelers één vogel maakt de lente niet maar een goede start is heel belangrijk en die hebben jullie prachtig bij elkaar gespeeld.

Merksem Handbal: Laurel Ntibashirakandi 5, Alexandre Hayon 4, Slaven Barbaric 4, Lennert Doms 4, Simon Van Den Bergh 3, Zaïd Allaf 1, Pacal Haak 1.

Sasja : Lamberigts 5,Mathijs 3, De Cubber 3, Tulendic 2, Kostic 1,Van Ransbeeck 1.