Merksem Handbal – KTSV Eupen  25 – 23

Een overbodige wedstrijd nadat Merksem de heenmatch al met 3 doelpunten verschil had gewonnen.

Piotr Konitz gunde bij het begin van de wedstrijd speeltijd aan de jongens die dit seizoen al wat minder aan de bak kwamen. Onze jongeren trokken zich na een aanpassingsperiode die een 10 tal minuten duurde en waarin Lars Bastiaenen zich wist te onderscheiden goed uit de slag via 2 – 5 na 10 minuten schakelden ze een versnelling hoger en na 20 minuten hingen de bordjes terug gelijk 7 – 7. De wedstrijd kabelde nu voort tot aan de rust 12 – 12.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd 17 – 17 na 10 minuten. Kobe Serras vond het nu welletjes en een herop tredende Simon Van Den Bergh deed gretig mee, opnieuw ging het tempo de hoogte in en met nog 8 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld bij een 24 – 19 stand. Merksem dacht nu aan de supporters en liet Eupen terug in de wedstrijd komen, nog even bibberen maar bij een 25 – 23 stand de schaapjes op het droge.

Merksem : Kobe Serras 5,Simon Van Den Bergh 4,Jari Van De Moosdijk 3,Kristof Smets 3,Carlos Jansen 2,Lennert Doms 2,Alexandre Hayon 2,Laurel Ntibashirakandi 2,Yoeri Van Den Bergh 2.

Eupen : De Bruecker 8,Flaiz 5,Kriescher 4,Gridelet 3,Beckers 2,Lennertz 1.