Merksem Handbal en Estudiantes Doornik maken er een propaganda wedstrijd van

 Merksem schiet het best uit de startblokken 3 – 1 na 6 minuten en Carlos Jansen kreeg er geen genoeg van, hij bracht Merksem naar een maximum voorsprong van 7 – 3 na 12 minuten met dank ook aan Rens Baeyens die stilletjes aan terug naar zijn normale niveau aan het groeien is. Was het Doornik dat een tandje bijschakelde of was het Merksem dat even op de adem trapte in ieder geval de scoremachine viel stil en na 20 minuten stond er 7 – 9 op het scorebord. Good Old Sten Dielen nam ons team op sleeptouw en na 25 minuten bij een 9 – 9 stand zat iedereen terug op het topje van zijn stoel. Lennert Doms, wat een binnenkomer, wat een doelpunt  en een quick break van Laurel Ntibashirakandi bracht ons terug 11 – 10 voor. Het ging nu haasje over en we gingen rusten bij een 12 – 12 stand.

De tweede helft was de helft van Laurel Ntibashirakandi met 5 stuks bracht hij Merksem steeds opnieuw op voorsprong, maar verder dan 2 doelpunten konden we niet uitlopen. Doornik met al zijn ervaring kon steeds optimaal profiteren van de straftijden die Merksem kreeg om de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen. Met nog 5 minuten op de klok en 23 – 22 op het scorebord was het alweer niet voor hardlijders. Doornik kwam niet meer aan de leiding maar Merksem kon ook niet meer dan 1 doelpunt uitlopen. Zo ook de laatste 30 seconden, Nuni Bazoer scoorde de 27 – 26 maar Lachal hing de bordjes op het eindsignaal terug gelijk. Na een felbevochten wedstrijd pakt Merksem verdiend een punt tegen de leider die hier meteen een eerste verliespunt moet incasseren.

De neutrale toeschouwer tevreden na een prachtige wedstrijd zal dit een terechte uitslag vinden, alle spelers zowel vriend als vijand vonden het jammer dat er geen 2 punten konden bijgeschreven worden.

Merksem Handbal – Estudiantes Doornik  27 – 27

Merksem: Laurel Ntibashirakandi 6,Nuni Bazoer 5,Sten Dielen 4,Alexandre Hayon 4,Carlos Jansen 3,Jelle De Parade 2,Lennert Doms 2,Yoeri Van Den Bergh 1.

Doornik: Rosier 5,Chantry 5,Huart 4,Lachal 4,De Cocker 4,Ait Bilal 3,Phillipy 2.